Janši bodo poslali pošto

Foto: EPA
Foto: EPA
Janez Janša naj bi že v naslednjih dneh prejel poročilo z vprašanji o tem, kako si je prislužil premoženje.
Oglej si celoten članek

Specializirano tožilstvo (SDT) naj bi, po poročanju časopisa Dnevnik, zaključilo finančno preiskavo proti poslancu in šefu Slovenske demokratske stranke (SDS) Janezu Janši, njegovi ženi Urški Bačovnik Janša, bratu Rajku Janši, bančni uslužbenki Nataši Pajenk in proti pokojnemu Jožetu Zagožnu.

Zaenkrat sicer še ni jasno oziroma odločeno o tem, ali obstaja utemeljen sum, da naj bi si Janša del premoženja pridobil nezakonito. Zato tudi še ni jasno, ali bodo tožilci proti njemu vložili tožbo za odvzem tega premoženja.

SDT mora najprej svoje dosedanje ugotovitve posredovati preiskovancem, ki lahko nato na tožilske očitke odgovorijo. "Sledili bodo naroki, nato pa bo sprejeta odločitev o vložitvi tožbe,"
napovedujejo na tožilstvu.

Šele zatem bodo, po naših informacijah, tožilci, ki vodijo omenjeni postopek začeli odločati o tem, ali bodo tožbo vložili ali ne oziroma ali so med preiskavo zbrali dovolj trdnih argumentov, s katerim bi v pravdnem postopku soočili Janšo. Slednji bi namreč moral, če bi tožilstvo vložilo tožbo, moral v tem pravdanju dokazati, s čim točno si je prislužil vse dosedanje premoženje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • mph
    23:15 27. Marec 2015.

    E ... tukaj moram reči, da se dejansko strinjam s tabo, skoraj delim pogled, da ima Violeta pogosto zelo zoprn/odrezav …

  • mph
    23:12 27. Marec 2015.

    Minusarji, kje sem kiksnil glede vašega čudežnega fotokopirca? To je dokazano, nekaj so zamrmrali pri SDS o neljubi pomoti ... …

  • mph
    17:48 27. Marec 2015.

    Se pravi po tvoje bi Kramberger postal predsednik? Ha, ha, ha, .... vsa dejstva janšisti prilagodite, samo, da se vam …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.