Slovenija
16 ogledov

Janši bodo poslali pošto

Janez Janša EPA
Janez Janša naj bi že v naslednjih dneh prejel poročilo z vprašanji o tem, kako si je prislužil premoženje.

Specializirano tožilstvo (SDT) naj bi, po poročanju časopisa Dnevnik, zaključilo finančno preiskavo proti poslancu in šefu Slovenske demokratske stranke (SDS) Janezu Janši, njegovi ženi Urški Bačovnik Janša, bratu Rajku Janši, bančni uslužbenki Nataši Pajenk in proti pokojnemu Jožetu Zagožnu.

Zaenkrat sicer še ni jasno oziroma odločeno o tem, ali obstaja utemeljen sum, da naj bi si Janša del premoženja pridobil nezakonito. Zato tudi še ni jasno, ali bodo tožilci proti njemu vložili tožbo za odvzem tega premoženja.

SDT mora najprej svoje dosedanje ugotovitve posredovati preiskovancem, ki lahko nato na tožilske očitke odgovorijo. "Sledili bodo naroki, nato pa bo sprejeta odločitev o vložitvi tožbe,"
napovedujejo na tožilstvu.

Šele zatem bodo, po naših informacijah, tožilci, ki vodijo omenjeni postopek začeli odločati o tem, ali bodo tožbo vložili ali ne oziroma ali so med preiskavo zbrali dovolj trdnih argumentov, s katerim bi v pravdnem postopku soočili Janšo. Slednji bi namreč moral, če bi tožilstvo vložilo tožbo, moral v tem pravdanju dokazati, s čim točno si je prislužil vse dosedanje premoženje.

Komentarjev 31
  • mph 23:15 27.marec 2015.

    E ... tukaj moram reči, da se dejansko strinjam s tabo, skoraj delim pogled, da ima Violeta pogosto zelo zoprn/odrezav nastop, kot, da še vedno vodi Najšibkejši člen oddajo :-). Ampak govori pa resnico in dobro argumentira praviloma na soočenjih, ...prikaži več zato jo vseeno cenim. Podobno, kot ima Makarovičeva neposredno oster jezik, ampak spet se večinoma strinjam z osnovo sporočila.

  • mph 23:12 27.marec 2015.

    Minusarji, kje sem kiksnil glede vašega čudežnega fotokopirca? To je dokazano, nekaj so zamrmrali pri SDS o neljubi pomoti ... nobenega pa opravičila Turku za očiten poskus podtikanja, da je kao vedel za atentate. Klasika. Dajte si malo ogledat volilne ...prikaži več projekcije, ogrožal je samo desnosučne kandidate in nikogar drugega. Kučan, Drnovšek, ... bi takrat zmagovali kadarkoli bi kandidirali. Pa vam pasalo ali ne.

  • mph 17:48 27.marec 2015.

    Se pravi po tvoje bi Kramberger postal predsednik? Ha, ha, ha, .... vsa dejstva janšisti prilagodite, samo, da se vam vaša računica izide. Pa čeprav pridete na sejo s fake kemičnim, radirkami, .... Res pa je eno, "vaši" so iz ...prikaži več tujine povzročali bombne napade po Jugoslaviji, specialnost emigracije so bile bombe v kinih, .. in podobno. Ne mešajmo pa zdaj pravičnega plačila z nekimi "likvidacijami". In če vam na koncu vse spodleti, poskrbi za vse vaš čudežni SDS fotokopirni stroj, kamor zmečete različne dokumente, ven pa pride nov izdelek, pri čemer sicer strani še naprej štimajo, samo pomen je potem čisto drugi (beri, primer Turk). Vam pa drugače marmelada kaplja pri vseh porah dol.