Japonci cenijo slovensko

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Za deciliter Steyerjevega traminca v restavraciji tudi do 15 evrov. Vinarji se širijo na tuje trge.
Oglej si celoten članek

“Zanimanja za slovenska vina in našo kulinariko je v Tokiu veliko. Na tem trgu vidimo velik potencial za slovenska vina,” je za Žurnal24 po prihodu z Japonske pojasnil vinar Danilo Steyer.

Dovolj veliki za restavracije

Z delegacijo in s predstavniki gostilne Rajh so se nedavno vrnili s promocijskega obiska na Japonskem. Ker se azijski trg vedno bolj zanima tudi za slovenska vina, vidijo nekateri slovenski vinarji tu dobro priložnost za uspeh. “Sami prodajamo vina v prestižne restavracije v Tokiu, za prodajo v trgovinah na Japonskem pa smo premajhni,” je dodal Steyer, ki svoja vina izvaža še v Veliko Britanijo, Švedsko, Francijo, Nemčijo in sosednje države.

Po isti ceni, iztržijo pa več

Nekateri slovenski vinarji (Dveri Pax, Santomas, Batič), med njimi tudi naš sogovornik, uvažajo vina na Japonsko prek posrednika. Z vini napolnijo kontejner in ta z ladjo prek Luke Koper potuje do Tokia približno en mesec. V restavracijah jih ponujajo na kozarec. “Mi jim steklenico prodamo po enaki ceni, kot jo imamo v Sloveniji, oni pa zanjo iztržijo veliko več. Deciliter našega traminca v restavracijah dosega tudi 15 evrov,” je povedal Steyer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:48 26. Maj 2012.

    sladka vina cenijo...kdo??pijane ženske??

  • 07:29 25. Maj 2012.

    In kdo zasluži razliko v ceni.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.