Javna kuhinja se seli v šolo

Foto: Mojca Marot Slovenija 02.12.13, javna kuhinja, Celje, mestna obcina celje, foto: Mojca Marot
Rešitev. Stanovalci ob Ljubljanski cesti so se ji uprli, sprejela jo je I. osnovna šola.
Oglej si celoten članek

"S prevzemanjem programa javne kuhinje dokazujemo, da imamo odgovoren odnos do lokalne skupnosti in smo pripravljeni reševati tudi nekatera pereča vprašanja naše družbe," je o razdelilnici toplih obrokov, za katero bo odslej skrbela I. osnovna šola Celje, dejal njen ravnatelj Branko Močivnik, ki je z Mestno občino Celje (MOC) našel rešitev za vse, ki so se znašli v brezizhodnem položaju.

Za boljšo izrabo kapacitet

Šola ima namreč skoraj novo kuhinjo, v kateri lahko pripravijo tudi tisoč toplih obrokov na dan, trenutno pa za osnovnošolce in dijake pripravijo le 350 malic in 370 kosil.

Zato so se odločili, da bodo maja zaposlili tri nove kuharje in začeli kuhati tudi za socialno ogrožene. Hrano bodo ponujali na Vrunčevi ulici, v pritličnem prostoru z ločenim vhodom, kjer bodo uredili tako razdelilnico kot jedilnico.

Obroke bodo prav tako pripravljali med počitnicami, tudi za učence in dijake, če bodo ti tako želeli. "Stisk in težav posameznikov je žal vse več, zato se trudimo, da bi jih omilili, poleg javne kuhinje pa sofinanciramo tudi druge programe Škofijske karitas in Rdečega križa," pravi vodja oddelka za družbene dejavnosti na MOC Polona Ocvirk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.