Slovenija
34 ogledov

Javna kuhinja se seli v šolo

Slovenija 02.12.13, javna kuhinja, Celje, mestna obcina celje, foto: Mojca Marot Mojca Marot
Rešitev. Stanovalci ob Ljubljanski cesti so se ji uprli, sprejela jo je I. osnovna šola.

"S prevzemanjem programa javne kuhinje dokazujemo, da imamo odgovoren odnos do lokalne skupnosti in smo pripravljeni reševati tudi nekatera pereča vprašanja naše družbe," je o razdelilnici toplih obrokov, za katero bo odslej skrbela I. osnovna šola Celje, dejal njen ravnatelj Branko Močivnik, ki je z Mestno občino Celje (MOC) našel rešitev za vse, ki so se znašli v brezizhodnem položaju.

Za boljšo izrabo kapacitet

Šola ima namreč skoraj novo kuhinjo, v kateri lahko pripravijo tudi tisoč toplih obrokov na dan, trenutno pa za osnovnošolce in dijake pripravijo le 350 malic in 370 kosil.

Zato so se odločili, da bodo maja zaposlili tri nove kuharje in začeli kuhati tudi za socialno ogrožene. Hrano bodo ponujali na Vrunčevi ulici, v pritličnem prostoru z ločenim vhodom, kjer bodo uredili tako razdelilnico kot jedilnico.

Obroke bodo prav tako pripravljali med počitnicami, tudi za učence in dijake, če bodo ti tako želeli. "Stisk in težav posameznikov je žal vse več, zato se trudimo, da bi jih omilili, poleg javne kuhinje pa sofinanciramo tudi druge programe Škofijske karitas in Rdečega križa," pravi vodja oddelka za družbene dejavnosti na MOC Polona Ocvirk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.