Javno kuhinjo za en teden zaprli

Foto: Žurnal24
V Novem mestu bodo vnovič odprli javno kuhinjo, ki je bila en teden zaprta. Nekateri tudi po en mesec niso dobivali kosila.
Oglej si celoten članek

V hišo na Cvelbarjevi ulici 2 zahajajo predvsem brezdomci in nekaj tistih v socialni stiski. © Jerca Božič Kranjec

 
Lanskega novembra sta mestna občina in Območno združenje Rdečega križa (OZRK) odprla prvo javno kuhinjo v mestu, ki pa je prejšnji teden svoja vrata začasno zaprla.

"Ko je prišla pomlad, so se naši uporabniki kar nekako razbežali. Niso upoštevali pravila, da bi se morali opravičiti, če jih ne bo na kosilo. Ker so večkrat manjkali, smo morali nekako ukrepati. Nekateri tudi po mesec niso dobivali kosila, prejšnji teden pa smo kuhinjo za en teden tudi zaprli," pove sekretarka OZRK Barbara Ozimek . Dodaja, da zdaj uporabniki komaj čakajo, da bodo vrata hiše na Cvelbarjevi ulici spet odprta, saj se lahko tam poleg tega, da dobijo hrano, tudi umijejo.

Sicer pa naj bi javno kuhinjo tako kot preostale dejavnosti OZRK preselili v bodoči humanitarni center na Ulici Slavka Gruma. Prostore, ki so v Mercatorjevi lasti, naj bi kupili z denarjem, ki so ga občine dobile od prodaje počitniškega doma Fazan. Ali bodo potem v lasti Rdečega križa ali v solastništvu osmih občin in Rdečega križa, pa še ni znano.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.