Slovenija
8 ogledov

Javno kuhinjo za en teden zaprli

Žurnal24 main
V Novem mestu bodo vnovič odprli javno kuhinjo, ki je bila en teden zaprta. Nekateri tudi po en mesec niso dobivali kosila.

V hišo na Cvelbarjevi ulici 2 zahajajo predvsem brezdomci in nekaj tistih v socialni stiski. © Jerca Božič Kranjec

 
Lanskega novembra sta mestna občina in Območno združenje Rdečega križa (OZRK) odprla prvo javno kuhinjo v mestu, ki pa je prejšnji teden svoja vrata začasno zaprla.

"Ko je prišla pomlad, so se naši uporabniki kar nekako razbežali. Niso upoštevali pravila, da bi se morali opravičiti, če jih ne bo na kosilo. Ker so večkrat manjkali, smo morali nekako ukrepati. Nekateri tudi po mesec niso dobivali kosila, prejšnji teden pa smo kuhinjo za en teden tudi zaprli," pove sekretarka OZRK Barbara Ozimek . Dodaja, da zdaj uporabniki komaj čakajo, da bodo vrata hiše na Cvelbarjevi ulici spet odprta, saj se lahko tam poleg tega, da dobijo hrano, tudi umijejo.

Sicer pa naj bi javno kuhinjo tako kot preostale dejavnosti OZRK preselili v bodoči humanitarni center na Ulici Slavka Gruma. Prostore, ki so v Mercatorjevi lasti, naj bi kupili z denarjem, ki so ga občine dobile od prodaje počitniškega doma Fazan. Ali bodo potem v lasti Rdečega križa ali v solastništvu osmih občin in Rdečega križa, pa še ni znano.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.