Jazbec prijavil grožnje, grozili tudi njegovim otrokom

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Guverner Banke Slovenije prejel več groženj. Zadnje SMS sporočilo z grožnjo je prejel danes ponoči.
Oglej si celoten članek

Guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec je včeraj zvečer na PU Ljubljana prijavil kaznivo dejanje grožnje. "Na službeni mobitel je namreč prek SMS-sporočil prejel več groženj, zadnjo danes ponoči, o kateri je policijo dodatno obvestil," so sporočili z Banke Slovenije. Neznani pošiljatelj naj bi tako med drugim grozil tudi otrokom guvernerja.

Zaradi teh okoliščin bo guverner zaprosil za policijsko zaščito, do katere je upravičen po Uredbi o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija.

"Groženj so nedopustne," je dejal Jazbec in sporočil, da je bil v zadnjih letih že pred tem deležen verbalnih napadov tudi od mimoidočih na cesti. "Od izvedbe sanacije bank v letih  2013/14 sem deležen medijskega linča, pozive k linču so mediji nekritično objavljali v pismih bralcev. V enem od njih je avtor, član ene od civilnih iniciativ imetnikov izbrisanih delnic oz. podrejenih obveznic bank, posameznikom, ki smo sodelovali pri sanaciji, zagrozil, da nas bo v primeru, če pristojni organi ne bodo speljali postopkov zoper nas, 'ljudstvo pri naslednjem uporu linčalo'."

"Sem trn v peti zlasti vsem, ki so s sanacijo izgubili denar"

"O storilcih nočem ugibati," je sporočil v sporočilu za javnost in dodal: "Si pa upam trditi, da sem trn v peti zlasti vsem, ki so s sanacijo izgubili denar. Zato ponavljam: bančna sanacija leta 2013 je bila potrebna zaradi nepravočasnega in napačnega odziva vlad v letih 2008-2012, zlasti, ker niso upoštevale pozive k nujnim dokapitalizacijam največjih državnih bank."

Jazbec je bil sicer z včerajšnjim dnem dokončno potrjen za člana sveta evropskega organa za reševanje bank (SRB). Datum prenehanja funkcije guvernerja Banke Slovenije bo znan v naslednjih tednih.

Slovenija Guverner Jazbec odhaja iz Banke Slovenije
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 16:17 20. Marec 2018.

    jazbec kaj si skuhal varcevalcem to sedaj pojedi mi smo svoj denar posteno zasluzil a tvoja banda nam je pokradla …

  • VIDEO »ROP STOLETJA« - soočenje z argumenti in razkritje zavajanj predstavnikov Banke Slovenije in prejšnje Vlade RS: www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=vXpezj0t5as

  • IN GUVERNER SMUKNE V JAZBINO – po ropu stoletja v Sloveniji umik na zasluženo sinekuro k nadoblastem, kjer bi skrbel …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.