Je počitniška hišica Bratuškove črna gradnja? Tako odgovarja

Foto: Anže Petkovšek Intervju s predsednico stranke SAB Alenko Bratušek.
Foto: Anže Petkovšek Intervju s predsednico stranke SAB Alenko Bratušek.
Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek se je danes uradno odzvala na poročanje medijev o tem, da je bila družinska počitniška hišica v Rupi pri Kranju več let črna gradnja.
Oglej si celoten članek

V obdobju, ko se je objekt postavljal, ni potreboval nobenih dokumentov, je povedala ministrica Alenka Bratušek in zavrnila vzporednice s primerom ministra Igorja Maherja iz časa njene vlade.

Kot je na današnji novinarski konferenci, na kateri je beseda tekla predvsem o gradnji nove regionalne ceste med Hrastnikom in Zidanim mostom, povedala ministrica, v zadnjih 50 letih objekt, kljub temu da ga je mogoče videti neposredno iz Kranja, ni bil niti enkrat predmet inšpekcijskega nadzora in poziva, da bi se stvari uredile.

Po njenih besedah sta z možem zadeve začela urejati takoj, ko sta objekt kupila. Takrat sta namreč zahtevala vpis v kataster, ki je bil nato tudi izveden. "Ta objekt je v uradne evidence vpisan od leta 2004," je dodala Bratušek.

Foto: Anže Petkovšek Alenka Bratušek

Kupila 2004, legalizirala letos

Po poročanju medijev, najprej portala Trma.si. je bil objekt legaliziran šele letos. Na vprašanje, zakaj potrebnih dovoljenj za legalizacijo nista z možem uredila že prej, pa je ministrica pojasnila, da interesa za to prej ni bilo, ker so objekt zelo malo uporabljali.

Sočasno s poročanjem o primeru ministričine hišice se vlečejo vzporednice s primerom infrastrukturnega ministra Igorja Maherja iz obdobja, ko je bila Bratušek predsednica vlade. Minister je zaradi črne gradnje odstopil s položaja, Bratušek pa je tedaj izrazila pričakovanje, da bo ravnanje, ki ga je pri tem izkazal minister Maher, "tvorno vplivalo na ukrepanja v podobnih primerih, ki zahtevajo odločno držo".

Kot je danes vnovič dejala Bratušek, primera nista primerljiva. "Tistega objekta namreč ni več, ker je inšpektor odredil sanacijo. To je bistvena razlika," je podčrtala. "Objekt, tako pravijo strokovnjaki, v času, ko se je postavljal, ni potreboval nobenih dokumentov in to so dejstva," je še dodala ministrica.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 08:43 8. Julij 2023.

    v tej državi imamo cel kup črnih gradenj, drugje po svetu pa še več ... zdej, če si en cigo …

  • 20:00 7. Julij 2023.

    Tale ni gladka!!!

  • 19:49 7. Julij 2023.

    baburo bi blo treba strpat v zapor...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.