"Je osebno in politično odgovoren"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Interpelacijo za zdaj podpirajo le v SDS.
Oglej si celoten članek

Predlog SDS za interpelacijo finančnega ministra Uroša Čuferja trenutno podpirajo le predlagatelji. V PS se še niso odzvali, v SD se jim zdi nepotrebna, v DeSUS je ne bodo podprli, v DL oa bodo predlog preučili. V SLS in NSi, ki je nista sopodpisali, se bodo odločili glede na Čuferjeve argumente, imajo pa na njegovo delo druge očitke kot SDS.

Likvidacija bank in razrešitev Širclja

V SDS, ki je interpelacijo v državni zbor vložila včeraj zvečer, minitstu očitajo odločitve, ki so na račun zaščite majhne skupine privilegiranih povzročile prekomerno obremenitev davkoplačevalcev. Po mnenju stranke je Čufer osebno in politično odgovoren zaradi predloga za podelitev neomejenega državnega poroštva pri nadzorovani likvidaciji Probanke in Factor banke ter predloga za razrešitev Andreja Širclja z mesta neizvršnega direktorja v t.i. slabi banki.

Strošek bo po njihovih izračunih znašal 200 evrov na državljana. Čuferju očitajo tudi, da iz obeh bank ni pravočasno umaknil depozitov države, ki jih je za 600 milijonov evrov.

Za sindikate poskus destabilizacije

V sindikatih so v odzivih na interpelacijo previdni. Četudi so sami pogosto ostri kritiki vodje finančnega resorja, se do ravnanja političnih strank ne želijo opredeljevati. Je pa iz njihovih vrst slišati, da želi SDS na ta način destabilizirati razmere v državi.

 

"Zelo nerad komentiram ravnanja političnih strank, vendar se zdi, da je to deja vu situacije, ko je ta stranka v opoziciji," je danes dejal predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS) Branimir Štrukelj.

 

Po njegovih besedah se zdi, da skuša največja opozicijska stranka na ta način čim bolj destabilizirati razmere, "kar pa ni enako, kot kritizirati in kazati, kje vlada dela napake".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:26 19. Oktober 2013.

    Ljudje, samo kritizirat ne pomaga, treba bo nekaj narediti. Treba se bo boriti za svoje pravice drugače smo gotovi, tako …

  • 21:36 2. Oktober 2013.

    Daj SPIZDI srbski gnoj tja dol kamor sodiš.

  • 19:34 2. Oktober 2013.

    Najhuje je to, da pri nas ne poznajo pojma konstruktivne opozicije, ampak sam destruktivno opozicijo.<br />Levi, desni, rdeči, zeleni,... vsi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.