Slovenija
20 ogledov

"Je osebno in politično odgovoren"

Uroš Čufer Anže Petkovšek
Interpelacijo za zdaj podpirajo le v SDS.

Predlog SDS za interpelacijo finančnega ministra Uroša Čuferja trenutno podpirajo le predlagatelji. V PS se še niso odzvali, v SD se jim zdi nepotrebna, v DeSUS je ne bodo podprli, v DL oa bodo predlog preučili. V SLS in NSi, ki je nista sopodpisali, se bodo odločili glede na Čuferjeve argumente, imajo pa na njegovo delo druge očitke kot SDS.

Likvidacija bank in razrešitev Širclja

V SDS, ki je interpelacijo v državni zbor vložila včeraj zvečer, minitstu očitajo odločitve, ki so na račun zaščite majhne skupine privilegiranih povzročile prekomerno obremenitev davkoplačevalcev. Po mnenju stranke je Čufer osebno in politično odgovoren zaradi predloga za podelitev neomejenega državnega poroštva pri nadzorovani likvidaciji Probanke in Factor banke ter predloga za razrešitev Andreja Širclja z mesta neizvršnega direktorja v t.i. slabi banki.

Strošek bo po njihovih izračunih znašal 200 evrov na državljana. Čuferju očitajo tudi, da iz obeh bank ni pravočasno umaknil depozitov države, ki jih je za 600 milijonov evrov.

Za sindikate poskus destabilizacije

V sindikatih so v odzivih na interpelacijo previdni. Četudi so sami pogosto ostri kritiki vodje finančnega resorja, se do ravnanja političnih strank ne želijo opredeljevati. Je pa iz njihovih vrst slišati, da želi SDS na ta način destabilizirati razmere v državi.

 

"Zelo nerad komentiram ravnanja političnih strank, vendar se zdi, da je to deja vu situacije, ko je ta stranka v opoziciji," je danes dejal predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije (KSJS) Branimir Štrukelj.

 

Po njegovih besedah se zdi, da skuša največja opozicijska stranka na ta način čim bolj destabilizirati razmere, "kar pa ni enako, kot kritizirati in kazati, kje vlada dela napake".

Komentarjev 4
  • malecka 11:26 19.oktober 2013.

    Ljudje, samo kritizirat ne pomaga, treba bo nekaj narediti. Treba se bo boriti za svoje pravice drugače smo gotovi, tako kod so v MB rekli župano,+GOTOF SI+, tudi nam bo odklenkalo če se ne zbudimo.29.10. ob 16 uri se ...prikaži veče v MB pripravljajo demonstracijo proti vladi, in zakonih ki nam bojo vzeli še zadnje kaj smo celo življenje preskrbeli sebi in svojim otrokom, dajmo se zbudit Ljubljana, in ostala večja mesta, pokažimo im da nismo ovce......................

  • mirko 21:36 02.oktober 2013.

    Daj SPIZDI srbski gnoj tja dol kamor sodiš.

  • lukaz 19:34 02.oktober 2013.

    Najhuje je to, da pri nas ne poznajo pojma konstruktivne opozicije, ampak sam destruktivno opozicijo.Levi, desni, rdeči, zeleni,... vsi so isti.Mi pa stradamo! Predlagam, da jim ukinemo plače in vse dodatke, dokler ne rešijo Slovenije iz krize.Potem ...prikaži več se bodo zmenili že naslednji teden!!!