Je tudi vaš računalnik okužen?

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Strokovnjaki podjetja Kaspersky Lab so pred kratkim analizirali virus Flashfake, ki je okužil več kot šeststo tisoč računalnikov po vsem svetu. Zdaj pa lahko z nekaj kliki preverite, ali je okužen tudi vaš računalnik.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki so ugotovili, da je imelo več kot 98 odstotkov okuženih računalnikov operacijski sistem Mac OS X. Računalnike so okužili tako, da so nanje namestili trojanca Flashfake botnet, prek katerega so brez njihove vednosti pridobili dostop do računalnikov s tem, da so izkoristili pomanjkljivosti v Javi.

Kljub temu da niso zaznali drugih zlonamernih aktivnosti trojanca, je tveganje še vedno veliko predvsem zato, ker zlonamerna programska oprema deluje kot downloader na računalnikih uporabnikov. To pomeni, da spletni kriminalci lahko zlahka izdajo novo posodobljeno zlonamerno programsko opremo, ki lahko krade zaupne podatke, kot so gesla in podatki o kreditnih karticah, ter jo namestijo na okužene računalnike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.