Slovenija
25 ogledov

Je tudi vaš računalnik okužen?

ženska, računalnik Shutterstock
Strokovnjaki podjetja Kaspersky Lab so pred kratkim analizirali virus Flashfake, ki je okužil več kot šeststo tisoč računalnikov po vsem svetu. Zdaj pa lahko z nekaj kliki preverite, ali je okužen tudi vaš računalnik.

Strokovnjaki so ugotovili, da je imelo več kot 98 odstotkov okuženih računalnikov operacijski sistem Mac OS X. Računalnike so okužili tako, da so nanje namestili trojanca Flashfake botnet, prek katerega so brez njihove vednosti pridobili dostop do računalnikov s tem, da so izkoristili pomanjkljivosti v Javi.

Kljub temu da niso zaznali drugih zlonamernih aktivnosti trojanca, je tveganje še vedno veliko predvsem zato, ker zlonamerna programska oprema deluje kot downloader na računalnikih uporabnikov. To pomeni, da spletni kriminalci lahko zlahka izdajo novo posodobljeno zlonamerno programsko opremo, ki lahko krade zaupne podatke, kot so gesla in podatki o kreditnih karticah, ter jo namestijo na okužene računalnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.