Jelinčič ob 3060 evrov

Foto: Saša Despot Zmago Jelinčič (Foto: Saša Despot)
Ljubljansko sodišče je predsednika SNS Zmaga Jelinčiča zaradi razžalitve koprskega tožilca Jožeta Levašiča obsodilo na denarno kazen 3060 evrov. Jelinčič že napovedal pritožbo.
Oglej si celoten članek

"V tem primeru bom šel do konca, kajti gre za ponovno uvajanje prepovedi do lastnega razmišljanja," je dejal Zmago Jelinčič. Po njegovem mnenju je to še eden od znakov, da je skrajni čas, da se tožilcem in sodnikom odvzame "trajni mandat, ki dovoljuje, da lahko delajo, kar se jim pač zazdi, obenem pa se naredi tudi čistka med sodniki in tožilci". Prepričan je, da so na sodiščih zavzeli stališče, da so "nedotakljivi in da si lahko privoščijo čisto vse".

Jelinčič opozarja na dvojna merila pri delu sodišč in tožilstva. Pojasnil je, da je v televizijski oddaji govoril o delovanju tožilcev na splošno in pri tem zgolj kot primer navedel Levašiča in podal svoje mnenje. Prav zaradi tega je bil obsojen. Nasprotno pa Matjaž Hanžek ni bil kaznovan zaradi besed, da je Jelinčič kradel zbirke iz narodnega muzeja. Poslanec meni, da je to dokaz, da sodišča in tožilstvo delujejo v skladu z osebnimi ali političnimi preferencami.

Sporna izjava
V televizijski oddaji leta 2006 je Jelinčič med drugim dejal, da Levašiču ne bi v varstvo zaupal niti treh ovac, ker bi dve zanesljivo izgubil. Dodal je, da ne ve, kako je tožilcu uspelo končati pravno fakulteto. Jelinčič meni, da lahko to fakulteto danes konča vsak in se potem zaposli na tožilstvu oziroma sodišču, kjer je "zacementiran" do upokojitve.

Jelinčič je pojasnil, da je bila to reakcija na postopek bremenitve utaje davkov Darka Vilerja, ki je bil pravnomočno oproščen. Čeprav se je Levašič pritožil, je višje sodišče ugodilo Vilerju, pravi Jelinčič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.