Jelko Kacin o morebitnih dodatnih ukrepih

Foto: Anže Petkovšek Vladni govorec Jelko Kacin na tiskovni konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusem.
Foto: Anže Petkovšek Vladni govorec Jelko Kacin na tiskovni konferenci o aktualnem dogajanju v zvezi z novim koronavirusem.
Ali vlada že razmišlja o zapiranju meja? Tako odgovarja vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.
Oglej si celoten članek

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, ki je predstavil zadnje stanje v Sloveniji glede okužb z novim koronavirusom, je pojasnil, da "zapiranje meja ni opcija. Ne pogovarjamo se niti o zapiranju občin." 

Glede zapiranja meja sta se na današnjem srečanju strinjala tudi avstrijski in slovenski predsednik vlade Sebastian Kurz in Janez Janša. Kot sta povedala, si zapiranja meja ne želimo. "Naredilo se bo vse, da se bodo vzpostavili sistemi za nujno prehajanje meje, gospodarstvo, izobraževanje. Na drugi strani je treba vzpostaviti mehanizme, ki bodo ljudem nujno pot olajšali in jim dali občutek, da razmere kolikor toliko nadziramo," je dejal Kacin, ki je prepričan, da smo se nekaj naučili iz prvega vala.

Covid-19 Do konca meseca že pouk na daljavo? To pravi ministrstvo!

Zavrnil je govorice, da bi se pole konec meseca zaprle. "Vedno boste imeli vizionarje, ki bodo razmere slikali še veliko bolj črne, kot so," je dejal Kacin. Šolstvo mora delovati, zato je treba ustvariti vzdušje, ki bo omogočilo nadaljevanje šolskega procesa. "Maske v šoli so preventivni ukrep. Ali bo priporočen še za naslednji teden, bo jasno v četrtek, ko bo bolj jasna slika o stanju v šolah," je pojasnil Kacin. 
Želijo si, da bi bilo čim manj razredov v karanteni. "Tudi če je razred v karanteni, še ne pomeni, da je kdo med njimi že okužen. To je preventiven ukrep, da ne pride do tega, da se okužba širi," je pojasnil. 
 
O morebitnih dodatnih ukrepih za zdaj po Kacinovih besedah ni govora. O morebitnih dodatnih ukrepih se bodo najprej posvetovalni na NIJZ, nato v svetovalni skupini pri ministrstvu za zdravje, šele potem sledi razprava na vladi in če bodo utemeljeni razlogi, bo ukrep uveden. 

Slovenija Inšpektorji kaznovali fizične osebe zaradi nenošenja mask

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 01:10 9. September 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • 17:47 8. September 2020.

    Ali bi vlada banana republike lahko našla vsaj sexy govorca? Da bi bil lažje prebavljiv?

  • 15:14 8. September 2020.

    Ker slovenija ni slžna je tako in vedno bo ker nikoli nebo konec faušije v sloveniji brat bi brata dal …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.