Jelušičeva dvomi v uspeh

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Ministrica Jelušičeva: "Na ministrstvu ne razpolagamo z dokumenti, s katerimi bi lahko trdili, da bo tožba o ničnosti uspešna."
Oglej si celoten članek

Po mnenju ministrice za obrambo Ljubice Jelušič bi bil posel s Patrio zaradi odškodninskih tožb na koncu lahko vreden blizu milijarde evrov. Kot je dejala, na ministrstvu ne razpolagajo z dokumenti, s katerimi bi lahko trdili, da bo tožba o ničnosti uspešna.

Prevzeti bi morili vse, tudi neopremljene

V primeru oprostilne sodbe glede pogodbe s Patrio bi bili pred dejstvom, da je treba prevzeti vseh 135 vozil, vključno s tistimi, ki niso opremljena, je razložila.

Sistemska tehnika, ki ni bila izbrana na razpisu, ima sicer v tem trenutku vloženi še dve odškodninski tožbi, ena je vredna 518 milijonov evrov, druga pa 5,6 milijona evrov. Če bi te odškodnine sešteli s še pričakovanimi odškodninami, se po besedah Jelušičeve znesek približa milijardi evrov.

Brez argumentov

Kot je poudarila, ministrstvo za obrambo nima zadostnih dokumentov za trdnost argumentov za tožbo. Morda ima kdo drug takšne dokumente, je dejala. Glede četrtkove soglasne odločitve na vladi, da se pripravi tožba, je ministrica pojasnila, da niso vsi ministri dolžni poznati zadeve tako podrobno kot ona, zato so njihove odločitve bolj odvisne od prepričljivosti "tistih, ki nastopajo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.