Slovenija
18 ogledov

Jelušičeva dvomi v uspeh

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Ministrica Jelušičeva: "Na ministrstvu ne razpolagamo z dokumenti, s katerimi bi lahko trdili, da bo tožba o ničnosti uspešna."

Po mnenju ministrice za obrambo Ljubice Jelušič bi bil posel s Patrio zaradi odškodninskih tožb na koncu lahko vreden blizu milijarde evrov. Kot je dejala, na ministrstvu ne razpolagajo z dokumenti, s katerimi bi lahko trdili, da bo tožba o ničnosti uspešna.

Prevzeti bi morili vse, tudi neopremljene

V primeru oprostilne sodbe glede pogodbe s Patrio bi bili pred dejstvom, da je treba prevzeti vseh 135 vozil, vključno s tistimi, ki niso opremljena, je razložila.

Sistemska tehnika, ki ni bila izbrana na razpisu, ima sicer v tem trenutku vloženi še dve odškodninski tožbi, ena je vredna 518 milijonov evrov, druga pa 5,6 milijona evrov. Če bi te odškodnine sešteli s še pričakovanimi odškodninami, se po besedah Jelušičeve znesek približa milijardi evrov.

Brez argumentov

Kot je poudarila, ministrstvo za obrambo nima zadostnih dokumentov za trdnost argumentov za tožbo. Morda ima kdo drug takšne dokumente, je dejala. Glede četrtkove soglasne odločitve na vladi, da se pripravi tožba, je ministrica pojasnila, da niso vsi ministri dolžni poznati zadeve tako podrobno kot ona, zato so njihove odločitve bolj odvisne od prepričljivosti "tistih, ki nastopajo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.