Jesenice: strojevodja naj bi speljal prehitro

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Glavni krivec za nesrečo potniškega vlaka je po ugotovitvah komisije Slovenskih železnic strojevodja potniškega vlaka.
Oglej si celoten članek

Glavni krivec za avgustovsko nesrečo na železniški postaji Jesenice, v kateri je bilo osem potnikov huje poškodovanih je strojevodja potniškega vlaka. Ta je s postaje odpeljal prezgodaj in kljub rdeči luči na signalu je po podatkih, ki jih ima časopis Delo, ugotovila preiskovalna komisija Slovenskih železnic.

Informacij jim na službi komuniciranje slovenskih železnic niso hotel potrditi in so povedali le, da je preiskava v zaključni fazi. Zagovornik strojevodje Franci Matoz pa še vedno vztraja, da njegov klient ni kriv za nesrečo. Trdi, da je na signalu gorela zelena, in ne rdeča luč. Katera luč je dejansko gorela, bo težko dokazati, saj naprave, ki beležijo dogajanje na postaji, med nesrečo niso delovale pravilno, še poroča časopis.

Po avgustovski nesreči je bila ena izmed poškodovank je bila zaradi znakov poškodbe hrbtenice s helikopterjem odpeljana v ljubljanski klinični center. Med tistimi zdravljenimi jeseniški bolnišnici je bilo osem huje telesno poškodovanih, dva izmed njih pa sta bila za nadaljnjo zdravljenje obraznih kosti kasneje premeščena v Ljubljano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.