Slovenija > Črna kronika
91 ogledov

Jesenice: strojevodja naj bi speljal prehitro

Vlak Jesenice Bralka
Glavni krivec za nesrečo potniškega vlaka je po ugotovitvah komisije Slovenskih železnic strojevodja potniškega vlaka.

Glavni krivec za avgustovsko nesrečo na železniški postaji Jesenice, v kateri je bilo osem potnikov huje poškodovanih je strojevodja potniškega vlaka. Ta je s postaje odpeljal prezgodaj in kljub rdeči luči na signalu je po podatkih, ki jih ima časopis Delo, ugotovila preiskovalna komisija Slovenskih železnic.

Informacij jim na službi komuniciranje slovenskih železnic niso hotel potrditi in so povedali le, da je preiskava v zaključni fazi. Zagovornik strojevodje Franci Matoz pa še vedno vztraja, da njegov klient ni kriv za nesrečo. Trdi, da je na signalu gorela zelena, in ne rdeča luč. Katera luč je dejansko gorela, bo težko dokazati, saj naprave, ki beležijo dogajanje na postaji, med nesrečo niso delovale pravilno, še poroča časopis.

Po avgustovski nesreči je bila ena izmed poškodovank je bila zaradi znakov poškodbe hrbtenice s helikopterjem odpeljana v ljubljanski klinični center. Med tistimi zdravljenimi jeseniški bolnišnici je bilo osem huje telesno poškodovanih, dva izmed njih pa sta bila za nadaljnjo zdravljenje obraznih kosti kasneje premeščena v Ljubljano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.