Jih bomo domov poslali prej kot načrtovano?

Foto: Ministrstvo za obrambo
Foto: Ministrstvo za obrambo
Vse kaže, da bodo zdravstveni delavci italijanske vojske odšli domov hitreje, kot je bilo pričakovano.
Oglej si celoten članek

V začetku prejšnjega tedna je v Slovenijo prispelo petnajst zdravstvenih delavcev italijanske vojske, ki so priskočili na pomoč slovenskim zdravstvenim delavcem na covidnih oddelkih. V Slovenijo je prišlo pet zdravnikov in deset zdravstvenih tehnikov ter diplomiranih medicinskih sester, ki naj bi jih razporedili v mešane slovensko-italijanske ekipe. 

Mešane slovensko-italijanske ekipe naj bi delovale v UKC Ljubljana in v UKC Maribor. V mariborski bolnišnici naj bi jih sprejeli včeraj, a je bil sprejem odpovedan. Italijanski zdravstveni delavci tako ostajajo le v ljubljanskem kliničnem centru, a vprašanje, koliko časa še. Kot poroča 24ur.com, se potrebe v bolnišnicah zmanjšujejo. Prvotni načrti, da bi italijanska ekipa v Sloveniji ostala do konca leta, naj bi se tako spremenili. Možno je, da bodo odšli že pred božičem. 

Zdravje Uresničujejo se najbolj črne napovedi, standardi in normativi so pozabljeni

Razmere na covidnih oddelkih slovenskih bolnišnic se izboljšujejo. Če je bilo pred mesecem dni v bolnišnicah več kot 1.000 bolnikov s covidom-19 in se je število bolnikov v enotah intenzivne terapije bližalo številu 300, se številke trenutno znižujejo. Po zadnjih podatkih je v bolnišnicah 874 bolnikov s covidom-19, od tega 239 na oddelkih intenzivne terapije. 

V času, ko so bile razmere najhujše, so slovenski zdravniki opozarjali, da bodo potrebovali pomoč iz tujine. Da razmere v zdravstvu niso rožnate, pristojni opozarjajo že dlje časa. V slovenskem zdravstvu se namreč že dolgo soočajo s pomanjkanjem kadra, kar je tudi v času covida-19 glavna težava. 

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 14:57 14. December 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec …

  • 10:02 14. December 2021.

    V bistvu jih nismo niti rabili ob več kot 35 000 zdravnikov in sester kolikor jih premore Slovenija.....To je bil …

  • 10:00 14. December 2021.

    Koliko bodo Toninu zaračunali za to uslugo? Vsaj kak aneks k pogodbi za nakup vojaškega letala! Če ga bomo sploh …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.