Slovenija
685 ogledov

Jih bomo domov poslali prej kot načrtovano?

Italijanski zdravstveni delavci Ministrstvo za obrambo
Vse kaže, da bodo zdravstveni delavci italijanske vojske odšli domov hitreje, kot je bilo pričakovano.

V začetku prejšnjega tedna je v Slovenijo prispelo petnajst zdravstvenih delavcev italijanske vojske, ki so priskočili na pomoč slovenskim zdravstvenim delavcem na covidnih oddelkih. V Slovenijo je prišlo pet zdravnikov in deset zdravstvenih tehnikov ter diplomiranih medicinskih sester, ki naj bi jih razporedili v mešane slovensko-italijanske ekipe. 

Mešane slovensko-italijanske ekipe naj bi delovale v UKC Ljubljana in v UKC Maribor. V mariborski bolnišnici naj bi jih sprejeli včeraj, a je bil sprejem odpovedan. Italijanski zdravstveni delavci tako ostajajo le v ljubljanskem kliničnem centru, a vprašanje, koliko časa še. Kot poroča 24ur.com, se potrebe v bolnišnicah zmanjšujejo. Prvotni načrti, da bi italijanska ekipa v Sloveniji ostala do konca leta, naj bi se tako spremenili. Možno je, da bodo odšli že pred božičem. 

Covid-19 Zdravje Uresničujejo se najbolj črne napovedi, standardi in normativi so pozabljeni

Razmere na covidnih oddelkih slovenskih bolnišnic se izboljšujejo. Če je bilo pred mesecem dni v bolnišnicah več kot 1.000 bolnikov s covidom-19 in se je število bolnikov v enotah intenzivne terapije bližalo številu 300, se številke trenutno znižujejo. Po zadnjih podatkih je v bolnišnicah 874 bolnikov s covidom-19, od tega 239 na oddelkih intenzivne terapije. 

V času, ko so bile razmere najhujše, so slovenski zdravniki opozarjali, da bodo potrebovali pomoč iz tujine. Da razmere v zdravstvu niso rožnate, pristojni opozarjajo že dlje časa. V slovenskem zdravstvu se namreč že dolgo soočajo s pomanjkanjem kadra, kar je tudi v času covida-19 glavna težava. 

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 8
  • Dexter_Bixler 14:57 14.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 10:02 14.december 2021.

    V bistvu jih nismo niti rabili ob več kot 35 000 zdravnikov in sester kolikor jih premore Slovenija.....To je bil le način Toničkove samopromocije, ki bi pač preveč bedno zgledal, če bi se promoviral kot Putin, do pasu gol...

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 10:00 14.december 2021.

    Koliko bodo Toninu zaračunali za to uslugo? Vsaj kak aneks k pogodbi za nakup vojaškega letala! Če ga bomo sploh kdaj videli v Sloveniji???