Jih puščajo na cedilu?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zavarovalnica Maribor. V anonimki očitki sindikatu. Odpuščanje bo mehko.
Oglej si celoten članek

Maribor. "Sindikat in svet delavcev pušča ljudi, katerim naj bi pomagali, popolnoma na cedilu," je v pismu zapisal anonimnež, ki opozarja na odpuščanje v Zavarovalnici Maribor (ZM).

Sindikat podpira ukrepe

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi v ZM do konca leta odpustili štiri od skupaj okoli 870 zaposlenih. Edi Kosi, sindikalni predstavnik v ZM, nam po telefonu na vprašanja o stanju v ZM ni odgovoril. Poslal nam je pisni odgovor, da "je anonimka poslana z namenom škodovati ZM". Pojasnil pa je, da ukrepe, ki jih sprejema vodstvo ZM, podpirajo do te mere, da se iščejo rešitve z novimi postopki, procesi, optimizacijo poslovanja in razvojem novih produktov z namenom ohranjanja delovnih mest, o čemer se z vodstvom ZM v sindikatu usklajujejo.

Kosiju, ki je sicer tudi predstavnik zaposlenih v nadzornem svetu ZM in na mesec iz tega naslova prejema 1.030 evrov bruto prihodka, pa se v anonimki očita še "kupčkanje z usodo svojih varovancev".

"Pozanimal" se bo

Gregor Cerar, sekretar območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) za Podravje in Koroško, pa je povedal, da se bo "pozanimal, kaj se dogaja v ZM", in dodal, da so delavci vedno dobrodošli na sedežu ZSSS v Mariboru. "V takšnih trenutkih jih ne smemo puščati na cedilu," je sklenil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:14 30. Oktober 2011.

    Zadnji čas je da se v slovenskih finančnih firmah začne racionalizacija. Me kar zanima kakšno finančno stanje imajo v Triglavski …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.