Slovenija
18 ogledov

Jih puščajo na cedilu?

Zavarovalnica Maribor Saša Despot
Zavarovalnica Maribor. V anonimki očitki sindikatu. Odpuščanje bo mehko.

Maribor. "Sindikat in svet delavcev pušča ljudi, katerim naj bi pomagali, popolnoma na cedilu," je v pismu zapisal anonimnež, ki opozarja na odpuščanje v Zavarovalnici Maribor (ZM).

Sindikat podpira ukrepe

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi v ZM do konca leta odpustili štiri od skupaj okoli 870 zaposlenih. Edi Kosi, sindikalni predstavnik v ZM, nam po telefonu na vprašanja o stanju v ZM ni odgovoril. Poslal nam je pisni odgovor, da "je anonimka poslana z namenom škodovati ZM". Pojasnil pa je, da ukrepe, ki jih sprejema vodstvo ZM, podpirajo do te mere, da se iščejo rešitve z novimi postopki, procesi, optimizacijo poslovanja in razvojem novih produktov z namenom ohranjanja delovnih mest, o čemer se z vodstvom ZM v sindikatu usklajujejo.

Kosiju, ki je sicer tudi predstavnik zaposlenih v nadzornem svetu ZM in na mesec iz tega naslova prejema 1.030 evrov bruto prihodka, pa se v anonimki očita še "kupčkanje z usodo svojih varovancev".

"Pozanimal" se bo

Gregor Cerar, sekretar območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) za Podravje in Koroško, pa je povedal, da se bo "pozanimal, kaj se dogaja v ZM", in dodal, da so delavci vedno dobrodošli na sedežu ZSSS v Mariboru. "V takšnih trenutkih jih ne smemo puščati na cedilu," je sklenil.

Komentarjev 1
  • mirko 11:14 30.oktober 2011.

    Zadnji čas je da se v slovenskih finančnih firmah začne racionalizacija. Me kar zanima kakšno finančno stanje imajo v Triglavski zavarovalnici.