Joj, še vedno ne ločujejo odpadkov!

Foto: Arhiv Snage d. o. o. Ločevanje odpadkov Foto: Arhiv Snage d. o. o. Ločevanje odpadkov
Snaga je med nadzorom v občini Brezovica ugotovila, da ločevanje odpadkov še ni postala praksa vseh. Odkrili so 15 kršiteljev, ki jih bodo tudi kaznovali.
Oglej si celoten članek

Da ločevanje odpadkov ne poteka v skladu z odlokom o zbiranju in prevozu komunalnih odpadkov, je Snaga ugotovila med inšpekcijskim nadzorom v dveh večstanovanjskih stavbah v občini Brezovica.

Med skrbnim pregledom so ugotovili, da vsaj 15 oseb ni ločevalo odpadkov, čeprav bi jih morali. Tokrat bodo ti prejeli pisni opomin, je pa sicer zagrožena denarna kazen v višini 400 evrov.

Nov način ločenega zbiranja odpadkov je Snaga na območju občine Brezovica testno uvedla oktobra lani, sporočajo iz Snage. Rezultati so odlični: količina ločeno zbrane frakcije embalaža se je na Brezovici povečala za 389 odstotkov, količina odloženih mešanih komunalnih odpadkov pa se je s tem zmanjšala za 29 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.