Slovenija
18 ogledov

Joj, še vedno ne ločujejo odpadkov!

Ločevanje odpadkov
1/2
Arhiv Snage d. o. o.
Snaga je med nadzorom v občini Brezovica ugotovila, da ločevanje odpadkov še ni postala praksa vseh. Odkrili so 15 kršiteljev, ki jih bodo tudi kaznovali.

Da ločevanje odpadkov ne poteka v skladu z odlokom o zbiranju in prevozu komunalnih odpadkov, je Snaga ugotovila med inšpekcijskim nadzorom v dveh večstanovanjskih stavbah v občini Brezovica.

Med skrbnim pregledom so ugotovili, da vsaj 15 oseb ni ločevalo odpadkov, čeprav bi jih morali. Tokrat bodo ti prejeli pisni opomin, je pa sicer zagrožena denarna kazen v višini 400 evrov.

Nov način ločenega zbiranja odpadkov je Snaga na območju občine Brezovica testno uvedla oktobra lani, sporočajo iz Snage. Rezultati so odlični: količina ločeno zbrane frakcije embalaža se je na Brezovici povečala za 389 odstotkov, količina odloženih mešanih komunalnih odpadkov pa se je s tem zmanjšala za 29 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.