Joras jutri nad robnike?

Foto: Žurnal24 (Foto: Vojko Rotar)
Joško Joras napoveduje, da bo jutri nadaljeval z odstranjevanjem robnikov, saj mu premier Borut Pahor po mesecu dni čakanja ni uspel najti ustrezne rešitve.
Oglej si celoten članek

"Z aktivnostmi smo na pobudo Boruta Pahorja prekinili, v dobri veri, da se bo kaj premaknilo. Glede na to, da se do zdaj ni zgodilo nič, bomo jutri z aktivnostmi, ki smo jih začeli pred mesecem dni, nadaljevali," nam je zjutraj povedal Joško Joras v telefonskem pogovoru.

Danes se je namreč iztekel rok za Jorasovo odločitev glede odstranitve cestnih robnikov pred elektronsko zapornico na tako imenovani Evropski poti, ki vodi do Jorasove hiše.

Spomnimo, pred mesecem dni je Joras skupaj s svojim sosedom s traktorjem poskušal odstraniti robnik, ki jim pri prehodu zapornice uničuje avtomobile. Podvig je hrvaška policija preprečila z živim zidom, Jorasa pa je nato poklical predsednik vlade Borut Pahor in predlagal, da z aktivnostmi počaka sedem dni in se poskuša najti ustrezna rešitev.

Joras je nato počakal še na pogovore med Pahorjem ter hrvaško predsednico vlade Jadranko Kosor, ki so potekali na mednarodnem vrhu Croatia Summit 2010 v Dubrovniku konec prejšnjega tedna.

"Mi vemo, da imamo za odstranitev robnikov sklep piranskega sodišča, soglasje Direkcije za ceste, Ustavo Republike Slovenije ter politike, ki bi morali zagotoviti, da se ta spoštuje. Iz medijev je slišati, da naj bi se Borut Pahor in Jadranka Kosor v Dubrovniku o mojih težavah pogovarjala, vendar ne vem, ali so se kaj dogovorili. Mene ni nihče o ničemer obvestil," je še dodal Joras.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.