Slovenija
29 ogledov

Joras jutri nad robnike?

(Foto: Vojko Rotar) Žurnal24 main
Joško Joras napoveduje, da bo jutri nadaljeval z odstranjevanjem robnikov, saj mu premier Borut Pahor po mesecu dni čakanja ni uspel najti ustrezne rešitve.

"Z aktivnostmi smo na pobudo Boruta Pahorja prekinili, v dobri veri, da se bo kaj premaknilo. Glede na to, da se do zdaj ni zgodilo nič, bomo jutri z aktivnostmi, ki smo jih začeli pred mesecem dni, nadaljevali," nam je zjutraj povedal Joško Joras v telefonskem pogovoru.

Danes se je namreč iztekel rok za Jorasovo odločitev glede odstranitve cestnih robnikov pred elektronsko zapornico na tako imenovani Evropski poti, ki vodi do Jorasove hiše.

Spomnimo, pred mesecem dni je Joras skupaj s svojim sosedom s traktorjem poskušal odstraniti robnik, ki jim pri prehodu zapornice uničuje avtomobile. Podvig je hrvaška policija preprečila z živim zidom, Jorasa pa je nato poklical predsednik vlade Borut Pahor in predlagal, da z aktivnostmi počaka sedem dni in se poskuša najti ustrezna rešitev.

Joras je nato počakal še na pogovore med Pahorjem ter hrvaško predsednico vlade Jadranko Kosor, ki so potekali na mednarodnem vrhu Croatia Summit 2010 v Dubrovniku konec prejšnjega tedna.

"Mi vemo, da imamo za odstranitev robnikov sklep piranskega sodišča, soglasje Direkcije za ceste, Ustavo Republike Slovenije ter politike, ki bi morali zagotoviti, da se ta spoštuje. Iz medijev je slišati, da naj bi se Borut Pahor in Jadranka Kosor v Dubrovniku o mojih težavah pogovarjala, vendar ne vem, ali so se kaj dogovorili. Mene ni nihče o ničemer obvestil," je še dodal Joras.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.