Joras: "Na robu narodne izdaje"

Foto: Žurnal24 “Ne izzivam z incidenti, želim si le nemoten dostop do svoje hiše, kot ga imajo
Zapornica. Civilna družba Slovenije za pravično mejo s Hrvaško poziva k interpelaciji o delu vlade.
Oglej si celoten članek

“Dejanje vlade je dejanje Brutusa, ki v obraz govori o prijateljstvu, v hrbet pa ti zabije nož,” je dejal Joško Joras, ki se je odzval na izjave kabineta premierja Boruta Pahorja. Ti so v odgovoru na vnovično gladovno stavko Jorasa zapisali, da zapornice ni mogoče odstraniti, ker je bila postavljena v skladu z dogovorom med bivšima ministroma za notranje zadeve in naj bi bila v skladu z maloobmejnim sporazumom Sops.

“Sops predvideva točno določene maloobmejne prehode, ki potekajo po ozemljih med dvema državama. Zapornica pa je na nesporno slovenskem ozemlju in je postavljena v nasprotju s Sopsom,” pravi Danijel Starman, Jorasov zastopnik. Prav tako kot neresničnega zavračajo zapis kabineta, da dodaten zaplet predstavlja dejstvo, da naj Jorasova hiša ne bi imela izdanega gradbenega dovoljenja v Sloveniji. Takšna stališča so po mnenju Jorasa in Civilne družbe Slovenije za pravično mejo s Hrvaško na robu narodne izdaje, zato poslance pozivajo, naj razmislijo o interpelaciji o delu vlade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.