Slovenija
26 ogledov

Joras: "Na robu narodne izdaje"

“Ne izzivam z incidenti, želim si le nemoten dostop do svoje hiše, kot ga imajo Žurnal24 main
Zapornica. Civilna družba Slovenije za pravično mejo s Hrvaško poziva k interpelaciji o delu vlade.

“Dejanje vlade je dejanje Brutusa, ki v obraz govori o prijateljstvu, v hrbet pa ti zabije nož,” je dejal Joško Joras, ki se je odzval na izjave kabineta premierja Boruta Pahorja. Ti so v odgovoru na vnovično gladovno stavko Jorasa zapisali, da zapornice ni mogoče odstraniti, ker je bila postavljena v skladu z dogovorom med bivšima ministroma za notranje zadeve in naj bi bila v skladu z maloobmejnim sporazumom Sops.

“Sops predvideva točno določene maloobmejne prehode, ki potekajo po ozemljih med dvema državama. Zapornica pa je na nesporno slovenskem ozemlju in je postavljena v nasprotju s Sopsom,” pravi Danijel Starman, Jorasov zastopnik. Prav tako kot neresničnega zavračajo zapis kabineta, da dodaten zaplet predstavlja dejstvo, da naj Jorasova hiša ne bi imela izdanega gradbenega dovoljenja v Sloveniji. Takšna stališča so po mnenju Jorasa in Civilne družbe Slovenije za pravično mejo s Hrvaško na robu narodne izdaje, zato poslance pozivajo, naj razmislijo o interpelaciji o delu vlade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.