Julija Adlešič: Mladost imam uničeno

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
"Če bi lahko, bi čas zavrtela nazaj," je pred sodnico dejala Julija Adlešič. Sojenje v zadevi odrezana roka gre h koncu.
Oglej si celoten članek

Julija Adlešič je v dopolnitvi zagovora dejala, da ni bila nikoli v kazenskem postopku in da je njen edini prekršek globa zaradi vožnje brez varnostnega pasu. "Nihče si ne želi postati invalid, nikoli. Zato bi, če bi lahko, čas zavrtela nazaj in se žagi ne bi niti približala," je po poročanju 24ur.com dejala na sodišču. 

"Mladost imam uničeno, pri dvajsetih sem izgubila roko, kako, pa vem samo jaz," je dejala. Adlešičeva trdi, da je šlo za nesrečo in ne goljufijo. Sporna zavarovanja naj bi sklenila sama. Znesek, za katerega so bila sklenjena zavarovanja, po njenih besedah ni visok za tuji trg. Ponovno je zatrdila, da je nihče ni zmanipuliral. 

V nagovoru je dejala, da ne ve, kako se bo po vsem tem z družino lahko vključila v normalno življenje. Prepričana je, da bo zaradi kršene pravice do zdravljenja v priporu, kjer so ji sojetnice morale pomagati pri osebni higieni, posledice čutila za vedno.

Slovenija Obsojen: Sebastien Abramov mora v zapor

Julija izpostavila nepravilnosti

Izpostavila je nepravilnosti, ki so po njenem mnenju bile narejene v postopku. Kriminalisti naj bi jo ustrahovali, da bo končala kot Sara Veber, če ne bo pričala proti Abramovu. Preiskovalna sodnica naj bi jo poslala v pripor, ko bi se morala vrniti v bolnišnico. Hišne preiskave naj bi bile opravljene brez odredb in njene navzočnosti. Največja napaka naj bi bila ta, da ni bila opravljena rekonstrukcija. 

Obramba predlaga zaslišanje več izvedencev. Izvedenec psihiatrične stroke bi ugotavljal, ali je Julija sposobna narediti očitano. Izvedenec finančne stroke bi ugotavljal višino zavarovalnih polic po dogodku, izvedenec biometrične stroke bi ugotavljal, kako si je Julija odžagala roko, izvedenec zavarovalniške stroke pa bi ugotavljal stopnjo njenih poškodb. 

Sodnici je obramba predlagala odpravo hišnega pripora za Julijo Adlešič. Pripor naj bi trajal predolgo, prepričani so tudi, da dejanja ne more ponoviti. S tem se ne strinja tožilec, ki meni, da so še vedno podani vsi pogoji za pripor, tudi ponovitvena nevarnost. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 14:47 3. September 2020.

    Ja,ampak če bi načrt uspel do konca,bi lahko izgubila še kaj drugega......

  • 13:23 3. September 2020.

    Mene zanima , kdo je plačal njeno zdravljenje ? Pa ne menda vsi državljani !!!

  • 13:20 3. September 2020.

    Jaz bi vsako pričevanje na sodišču , ko obtoženi kljub evidentnim dokazom sam govori, da je nedolžen , razjasnil z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.