Slovenija
3887 ogledov

Obsojen: Sebastien Abramov mora v zapor

odrezana roka
1/3
Saša Despot
Okrajno sodišče v Žalcu je danes 31-letnemu Sebastienu Abramovu izreklo zaporno kazen v višini enega leta in štirih mesecev zaradi goljufije na račun staršev marca 2015 tragično umrle Sare Veber, na spletni strani poroča časnik Večer. Obramba je že napovedala pritožbo na sodbo.

Postopek zoper Abramova zaradi suma goljufije na račun staršev njegovega pokojnega nekdanjega dekleta Sare Veber je pred sodiščem v Žalcu ponovno stekel februarja letos, saj je sodišče primer zaradi kadrovskih sprememb lani dodelilo novemu sodniku.

Po obtožnici naj bi Abramov, ki je krivdo vseskozi zanikal, prosil Sarino mamo, da vzame posojilo, ker naj bi rabil denar za nakup vozila. Mama je potem v banki najela posojilo, imela je tudi nekaj privarčevanega denarja, vse skupaj pa je vročila Abramovu, ki trdi, da je denar v višini okrog 17.000 evrov predal svojemu nekdanjemu dekletu za poplačilo štipendije. Abramov vozila nikoli ni kupil, Sarini mami pa naj bi vrnil skupaj le 1000 evrov kredita.

Po navedbah Večera je sodišče odločilo, da mora Abramov, ki je danes sodišče zapustil, ko je sodnica razlagala razloge za obsodilno sodbo, Sarini mami Nadi Veber vrniti oškodovani znesek.

Obramba je že napovedala pritožbo na sodbo. Menijo namreč, da bo sodba padla, ker dejansko stanje ni bilo pravilno razjasnjeno, prišlo naj bi do procesnih napak tekom samega postopka, navaja Večer.

odrezana roka | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Abramov je sicer osumljen, da naj bi marca 2015 umoril takrat 24-letno Vebrovo. V zvezi s tem je Okrožno sodišče v Celju julija lani izdalo sklep o začetku sodne preiskave, nedavno pa je celjsko tožilstvo od sodišče zahtevalo dopolnitev preiskave. Po navedbah tožilstva je treba z dodatnimi vprašanji izvedencem preveriti zagovor Abramova glede njegovih trditev o okoliščinah, v katerih naj bi prišlo do ustrelitve.

Tragični dogodek, zaradi katerega je umrlo Abramovo tedanje dekle, se je zgodil v hiši njenih staršev v okolici Žalca. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, ko je čistil puško.

Abramova je sicer eden od soobtoženih v poskusu zavarovalniške goljufije z odrezano roko, ki teče pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani. V tej zadevi je dokazni postopek končan, zaključne besede so napovedane za 1. september, Abramov pa je v priporu v Ljubljani od 7. marca lani.

Komentarjev 5
 • sllcapital 23:48 26.junij 2021.

  Ste poskušali brez uspeha dobiti posojila pri bankah? Nujno potrebujete denar, da se rešite dolga? Potrebujete denar za širitev ali ustanovitev lastnega podjetja? Odobravamo posojila v trdem denarju in vse druge vrste posojil z obrestno mero od 3% do 5%. ...prikaži več NationWide odobravamo posojila v razponu od 3.000,00 DO 100 milijonov USD / POUNDS / EURO. 100% financiramo in z LTV 75% -85% za nakup nepremičnine, odgovorite na to WhatsApp: +447451280545 ali e-pošto: sllcapitaluk@gmail.com

 • Avatar Pinkopalinko
  Pinkopalinko 14:52 21.avgust 2020.

  @ode,kakšen manipulator,kakšne veze na policiji,upr. enoti,sodišču... .To je navaden povprečno pameten bolnik,brez premoženja . Podobno kot Silvo Plut,Trobec,.... . Samo razlika je,da se je norček vživel v vlogo oligarha, mogotca,mogoče celo princa na belem konju. Saj,a ne vidiš,da so vsi ...prikaži več udeleženi v postopku "počeni"... .

 • ode 19:39 20.avgust 2020.

  Vsak kriminalec in manipulator s tako hudimi vezami na policiji, sodišču, upravni enoti itd, postane lahko tako predrzen, da nekaznovano izpelje umor. Toda umor ne prinese pričakovanega bogatstva. Treba si je bilo izmisliti nekaj nadpovprečno dobičkonosnega.