Slovenija
4452 ogledov

Mama Sare Veber o Abramovu: "Laže kot pes!"

Sebastian Colarič Mediaspeed
Na sojenju Sebastienu Abramovu zaradi suma goljufije na račun staršev pokojnega dekleta SareVeber sta bila zaslišana njegova mama in celjski kriminalist.

Sebastienu Abramovu na sodišču v Žalcu sodijo, ker naj bi ogoljufal starša pokojnega dekleta. Na sodišču so danes zaslišali mamo Abramova. Tinka Huskić Colarič je dejala, da je njen sin obdolžen za nekaj, česar ni storil. Glede posojila v višini 17.000 evrov, ki ga je na banki vzela Sarina mama Nada Veber, je Huskić Colaričeva pojasnila, da tega denarja njen sin ni vzel, saj je bil zaposlen in je imel svoj denar. Dejala je, da ji je Sara povedala, da bo mamo prosila za najem posojila, ker je morala vrniti kadrovsko štipendijo.

Po njeni oceni sta se Sara in Abramov zelo dobro razumela, septembra leta 2015 sta se nameravala tudi poročiti. Poudarila je, da se jim je življenje po Sarini smrti marca 2015 obrnilo na glavo, njen sin pa je pristal na zdravljenju v Psihiatrični bolnišnici v Vojniku.

Kriminalisti Sarini mami svetovali, naj ga kazensko ovadi

Kriminalist Aleš Škerlak je dejal, da je Abramova prvič spoznal ob Sarini smrti. Takrat je njena mama kriminalistom povedala, da je za Abramova najela posojilo. Ker se je bala, da ji ga ne bo vrnil, so ji kriminalisti svetovali, da ga kazensko ovadi.

Dodal je še, da je Nadi Veber dal svojo mobilno številko, kolikokrat ga je poklicala, pa se ni mogel spomniti.

Sebastian Colarič Slovenija Abramov se je na sodišču pohvalil, kako bogat je bil

Vebrova: "Laže kot pes"

Na sojenju so danes v dokazne namene predvajali tudi zvočni posnetek pričanja Vebrove. Kot je dejala, se ji je Abramov skušal prikupiti na različne načine. Nagovoril jo je, da je vzela posojilo, ker je potreboval denar za nakup osebnega vozila, ki pa ga je nameraval preprodati in tako zaslužiti od 5000 do 6000 evrov.

Po njenih besedah jo je Abramov prenesel naokrog. Vrnil ji je le 1000 evrov posojila. "Laže kot pes. Bila sem naivna in mu verjela," je še dejala Vebrova.

Abramov pa je dejal, da je Vebrova sodišču lagala.

Osumljen, da je umoril nekdanje dekle

Zaradi suma, da naj bi iz koristoljubja s puško marca leta 2015 umoril nekdanje dekle, je Abramova prav tako doletela kazenska ovadba. Na zaslišanju pred celjskim preiskovalnim sodnikom je lani podal pisni zagovor, v katerem vztraja, da je šlo za nesrečo. Osumljeni, ki se je v času dogodka imenoval Sebastjan Colarič, je dogodek vseskozi opisoval kot nesrečo, ki da se je zgodila, ko je čistil puško.

Celjsko tožilstvo je zahtevo za preiskavo vložilo 24. maja lani zaradi utemeljenega suma, da je Abramov storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Grozi mu do 30 let zapora.

Sebastian Colarič Slovenija Abramov: ubil naj bi svoje dekle, to je storil njeni materi

Abramov je sicer od 7. marca lani v priporu zaradi obtožb o zavarovalniški goljufiji. Skupaj s še tremi osumljenci, med katerimi je tudi njegovo zdajšnje dekle Julija Adlešič, naj bi namreč pri petih zavarovalnicah za Adlešičevo sklenil zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter zahteval odškodnino, potem naj bi si takrat 21-letna Adlešičeva, ki je tudi v priporu, odrezala roko nad zapestjem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Majazmaja 14:10 20.februar 2020.

    Še zdaj ne vemo, kaj je tale freak po poklicu. Kaj in kje je delal. Verjamem, da pri 30. z delom lahko zaslužiš veliko. Dvomim sicer, da ima v Sloveniji veliko 30-letnikov 10k eur, razen če so npr. vrhunski inženirji ...prikaži več ali programerji, ki delajo za tuja podjetja. Ampak takih je malo, obnašajo se popolnoma drugače (z denarjem se ne hvalijo, ne fehtajo tašč), pri njem pa nihče nikoli ni omenil, kaj je delal. Glede teh žensk pa: očitno so izredno naivne (neumne), da jih je oklestil za tak denar.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 13:59 20.februar 2020.

    Kakšno premoženje? To je siromah,pa še zelo bolan.

  • stilist 13:23 20.februar 2020.

    Mislim, da so stvari kar jasne, samo sodstvo bo spet zabluzilo, kot vedno. Odvetniki so sposobnejši od tožilcev in sodnikov. Kateri sposoben bo pa delal za državno plačo...