Juncker se bo pogovarjal le z Bratuškovo

Foto: EPA
Foto: EPA
Prihodnji predsednik Evropske komisije bo prihodnji teden opravil razgovor tudi s predsednico vlade v odhodu Alenko Bratušek.
Oglej si celoten članek

Jean-Claude Juncker bo v torek začel pogovore s kandidati za komisarje iz držav članic in iz Slovenije bo razgovor opravil s predsednico vlade v odhodu Alenko Bratušek, je danes v Bruslju izjavila Junckerjeva tiskovna predstavnica Natasha Bertaud.

Kot je dodala, v tem trenutku še ne more povedati, kako dolgo bo trajal ta postopek, ker ena država še vedno ni predlagala svojega kandidata, in sicer Belgija.

Le z Bratuškovo

Slovenija je Junckerju poslala seznam s tremi imeni, na katerem sta poleg Bratuškove še evropska poslanka Tanja Fajon in zunanji minister v odhodu Karl Erjavec.

Na novinarsko vprašanje, kako bo Juncker ravnal v primeru držav, ki so mu poslale seznam z več kandidati, je Bertaudova odgovorila, da bo v primeru Slovenije opravil pogovor z Bratuškovo.

Kot so kasneje pojasnili viri blizu Junckerja, je Bratuškova zaenkrat edina kandidatka iz Slovenije, s katero bo imel prihodnji predsednik komisije razgovor, a to seveda ne pomeni, da bo pogovor tudi uspešno opravila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 09:51 2. September 2014.

    a to seveda ne pomeni, da bo pogovor tudi uspešno opravila - Pa dajte no koga drugega malat in mu …

  • 07:41 2. September 2014.

    Cerarjeva nesposobnost prihaja v ospredje, etika in morala sta se izpeli in volivci, ki ste ga volili boste razočarani, počasi …

  • ma dej kake klobase kaj kr neki prbijaš človk. jz tud ne maram alenke pa nam zato o klobasah govoru. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.