"Jutri odločitev o dokapitalizaciji"

Foto: Žurnal24 nlb
Finančni minister Franci Križanič je na vrhu slovenskega gospodarstva dejal, da jutri pričakujejo odločitev o dokapitalizaciji NLB. Nadzorniki so se na seji seznanili s strategijo banke do leta 2015.
Oglej si celoten članek

Ali so se nadzorniki pogovarjali tudi o četrtkovi skupščini NLB, na kateri naj bi delničarji odločali o predvideni do 250 milijonov evrov vredni dokapitalizaciji banke, iz NLB niso sporočili.

Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke (NLB) se je sicer na seji seznanil s poslovanjem v letošnjih prvih devetih mesecih, v katerih je banka ustvarila 32,9 milijona evrov izgube, celotna skupina pa 49,5 milijona evrov.

Nadzorni svet je ob tem obravnaval tudi informacijo o kreditni aktivnosti banke v tem obdobju, so sporočili iz NLB.

Nadzorniki največje slovenske banke so se seznanili še z aktivnostmi v okviru programa zniževanja stroškov in napredkom pri izvajanju kratkoročnih ukrepov za uresničevanje strategije skupine NLB. Ob tem so ugotovili, da uprava že uresničuje ustrezne ukrepe, ki zagotavljajo doseganje vseh v strategiji zastavljenih ciljev.

Na seji so se seznanili tudi s poročilom o komitentih v intenzivni obravnavi ter ukrepih za aktivno obvladovanje tveganj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.