Slovenija
4 ogledov

"Jutri odločitev o dokapitalizaciji"

nlb Žurnal24 main
Finančni minister Franci Križanič je na vrhu slovenskega gospodarstva dejal, da jutri pričakujejo odločitev o dokapitalizaciji NLB. Nadzorniki so se na seji seznanili s strategijo banke do leta 2015.

Ali so se nadzorniki pogovarjali tudi o četrtkovi skupščini NLB, na kateri naj bi delničarji odločali o predvideni do 250 milijonov evrov vredni dokapitalizaciji banke, iz NLB niso sporočili.

Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke (NLB) se je sicer na seji seznanil s poslovanjem v letošnjih prvih devetih mesecih, v katerih je banka ustvarila 32,9 milijona evrov izgube, celotna skupina pa 49,5 milijona evrov.

Nadzorni svet je ob tem obravnaval tudi informacijo o kreditni aktivnosti banke v tem obdobju, so sporočili iz NLB.

Nadzorniki največje slovenske banke so se seznanili še z aktivnostmi v okviru programa zniževanja stroškov in napredkom pri izvajanju kratkoročnih ukrepov za uresničevanje strategije skupine NLB. Ob tem so ugotovili, da uprava že uresničuje ustrezne ukrepe, ki zagotavljajo doseganje vseh v strategiji zastavljenih ciljev.

Na seji so se seznanili tudi s poročilom o komitentih v intenzivni obravnavi ter ukrepih za aktivno obvladovanje tveganj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.