Jutri plačljivi esemesi na tuje številke

Foto: Shutterstock SMS sporočila
Petnajst centov bo treba odšteti za sporočila v tujino. Takšnih sicer uporabniki pošljejo malo.
Oglej si celoten članek

Telefonija. Jutri stopi v veljavo plačljivo pošiljanje SMS-sporočil v tujino za Si.mobilove uporabnike. Cena 0,15 evra bo enotna ne glede na državo, kamor uporabnik pošilja esemes, velja pa le za tuje številke in ne za sporočila, ki jih uporabniki pošljejo slovenskim uporabnikom, ki s slovensko številko gostujejo v tujini.

Nekaj promilov sporočil

Si.mobil smo vprašali, kolikšen delež predstavljajo omenjena sporočila med vsemi poslanimi esemesi. "Delež tovrstnih sporočil Si.mobilovih uporabnikov je minimalen in ga bomo na koncu leta merili v promilih," pojasnjujejo pri operaterju. Pri telekomunikacijskih operaterjih v tujini je zaračunavanje sporočil, poslanih na tuje številke, v zadnjih letih postalo ustaljena praksa. "Nas so do spremembe vodili že nekaj časa naraščajoči veleprodajni stroški na ravni mednarodnih esemesov," dodajajo pri Si.mobilu. Edini operater, ki sporočil na tuje številke ne zaračunava, tako ostaja Mobitel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:42 6. Maj 2013.

    http://www.tusmobil.si/paketi/najblizji-1500.htm

  • 12:04 6. Maj 2013.

    Sam to je že nenormalno, kjerkoli lahko se potrudijo na Simobilu da zvišajo cene svojih storitev. In ravno sedaj ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.