Slovenija
176 ogledov

Jutri plačljivi esemesi na tuje številke

SMS sporočila Shutterstock
Petnajst centov bo treba odšteti za sporočila v tujino. Takšnih sicer uporabniki pošljejo malo.

Telefonija. Jutri stopi v veljavo plačljivo pošiljanje SMS-sporočil v tujino za Si.mobilove uporabnike. Cena 0,15 evra bo enotna ne glede na državo, kamor uporabnik pošilja esemes, velja pa le za tuje številke in ne za sporočila, ki jih uporabniki pošljejo slovenskim uporabnikom, ki s slovensko številko gostujejo v tujini.

Nekaj promilov sporočil

Si.mobil smo vprašali, kolikšen delež predstavljajo omenjena sporočila med vsemi poslanimi esemesi. "Delež tovrstnih sporočil Si.mobilovih uporabnikov je minimalen in ga bomo na koncu leta merili v promilih," pojasnjujejo pri operaterju. Pri telekomunikacijskih operaterjih v tujini je zaračunavanje sporočil, poslanih na tuje številke, v zadnjih letih postalo ustaljena praksa. "Nas so do spremembe vodili že nekaj časa naraščajoči veleprodajni stroški na ravni mednarodnih esemesov," dodajajo pri Si.mobilu. Edini operater, ki sporočil na tuje številke ne zaračunava, tako ostaja Mobitel.

Komentarjev 2
  • korisnik_11650 14:42 06.maj 2013.

    http://www.tusmobil.si/paketi/najblizji-1500.htm

  • Alvoxy 12:04 06.maj 2013.

    Sam to je že nenormalno, kjerkoli lahko se potrudijo na Simobilu da zvišajo cene svojih storitev. In ravno sedaj ko bo kmalu poletje in čas počitnic, kar je normalno najbolj logično. Na živce mi gre ta njihova finta, da najprej ...prikaži več ponudijo neke ugodne pakete in storitve pol pa takoj po kakih 2 ali 3 mesecih takoj začnejo višat svoje storitve. Sam za denar jim gre. Naj raje omrežje porihtajo.