Južna Koreja: Znova več kot sto okužb v enem dnevu

Foto: Epa
Foto: Epa
V Južni Koreji se je že tretji dan zapored povečalo število novih okužb z novim koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Po podatkih tamkajšnjega centra za nadzor in preprečevanje bolezni so od srede zabeležili 152 novih primerov. Sedem ljudi je zaradi virusa umrlo, s čimer se je število žrtev povzpelo na 91. V Južni Koreji so do zdaj potrdili 8565 primerov okužbe z novim koronavirusu. Po večdnevnem padanju se število novih okužb zadnje dni spet povečuje.

Predsednik države Moon Jae-in je danes vodil sejo novoustanovljenega sveta za nujno pomoč gospodarstvu, na katerem so sprejeli sveženj ukrepov za pomoč majhnim podjetjem. "To je poseben finančni ukrep v obsegu 50.000 milijard vonov (35 milijard evrov)," je Moon sporočil po seji.

Žarišče izbruha novega koronavirusa v Južni Koreji sta mesto Daegu in njegova okolica, kjer so zabeležili tudi 86 od 152 novih primerov. Približno 60 odstotkov potrjenih primerov v državi je povezanih s sekto Shincheonji v Daeguju, čeprav se v tem mestu z 2,5 milijona prebivalci še naprej pojavljajo tudi novi skupki okužb, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:15 19. Marec 2020.

    To so povratniki. Pisalo se je že da se tega virusa ne preboli nikoli in daa se lahko ponavlja v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.