Slovenija
283 ogledov

Južna Koreja: Znova več kot sto okužb v enem dnevu

Južna Koreja rešilec Epa
V Južni Koreji se je že tretji dan zapored povečalo število novih okužb z novim koronavirusom.

Po podatkih tamkajšnjega centra za nadzor in preprečevanje bolezni so od srede zabeležili 152 novih primerov. Sedem ljudi je zaradi virusa umrlo, s čimer se je število žrtev povzpelo na 91. V Južni Koreji so do zdaj potrdili 8565 primerov okužbe z novim koronavirusu. Po večdnevnem padanju se število novih okužb zadnje dni spet povečuje.

Predsednik države Moon Jae-in je danes vodil sejo novoustanovljenega sveta za nujno pomoč gospodarstvu, na katerem so sprejeli sveženj ukrepov za pomoč majhnim podjetjem. "To je poseben finančni ukrep v obsegu 50.000 milijard vonov (35 milijard evrov)," je Moon sporočil po seji.

Žarišče izbruha novega koronavirusa v Južni Koreji sta mesto Daegu in njegova okolica, kjer so zabeležili tudi 86 od 152 novih primerov. Približno 60 odstotkov potrjenih primerov v državi je povezanih s sekto Shincheonji v Daeguju, čeprav se v tem mestu z 2,5 milijona prebivalci še naprej pojavljajo tudi novi skupki okužb, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • erikkk 09:15 19.marec 2020.

    To so povratniki. Pisalo se je že da se tega virusa ne preboli nikoli in daa se lahko ponavlja v nedogled. Svet je dobil trajno nadlogo ki se je ne bo mogoče rešiti, le takrat ko se bo premagalo viruse... ...prikaži več do takrat pa se nam hudo piše.