Kacin: "Italija je Wuhan v Evropi, mi pa smo prvi sosedi"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Vsak uporabnik mobilnega telefona bo prejel sporočilo, ko bo stopila v veljavo odredba o omejitvi gibanja.
Oglej si celoten članek

Cilj odredbe, ki so jo napovedali včeraj, je omejitev druženja ljudi. Ko bo ukrep stopil v veljavo, bodo vsi uporabniki mobilnih telefonov, prejeli o tem obvestilo prek sms-sporočila.

"Moramo zadržati virus, dokler ne rešimo nekaterih stvari," je dejal uradni govorec kriznega štaba Jelko Kacin v oddaji 24urZvečer. "Italija je Wuhan v Evropi in mi smo prvi sosedi. Prosim ljudi, ki živijo v tej prvi sosedi, da se obnašajo odgovorno do sebe do svojih najbližjih in do vseh drugih. Samo skupaj bomo uspešnejši."

Novi virus Aleš Hojs želi na ulice poslati vojake, da bi skrbeli za red

V prihodnje se pričakuje povečanje števila hospitaliziranih bolnikov. Iz podatkov je razvidno, da je bilo pri nas od 12. marca hospitaliziranih 9 pacientov, 18. marca pa že 36 bolnikov. Podatki iz drugih držav kažejo, da je 5 odstotkov obolelih težkih pacientov. "V bolnišnicah je 42 resno ogroženih bolnikov, Če je to 5 odstotkov vseh, pridemo na številke med 800 do 900 ljudi, ki so že bolni pri nas. Če bomo s tem trendom nadaljevali, bodo številke drastično narasle," je včeraj opozoril Kacin.  

Kacin je poudaril, da se pri nas testira vedno več ljudi. "Testiramo približno toliko kot Južna Koreja, ki je najbolj učinkovita država, ki se bori s koronavirusom v tem trenutku," je dejal Kacin.

Koronavirus Novo: Iz Italije prihajajo grozljivi podatki

dezurni@zurnal24.si 
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:10 19. Marec 2020.

    jest ne razumem kako se lahko napove številka kar v procentih, testiranja ni, folk doma zaprt čepi in številka narašča …

  • 13:29 19. Marec 2020.

    krizni štab je za janšo čista masturbacija. v strahu skusa držati pol prebivalstva. to je njego modus operandi. sem za …

  • 11:30 19. Marec 2020.

    Jaz sem od Kacina pričakoval vse kaj drugega. Če bi bil tako mlačen ob osamosv.vojni, bi narod zajela panika, pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.