Zdravje > Aktualno
31142 ogledov

Novo: Iz Italije prihajajo grozljivi podatki

Koronavirus v Italiji Epa
V Italiji beležijo izredno visoko stopnjo smrtnosti zaradi koronavirusa, in sicer je ta 8,3-odstotna

V Italiji so danes zabeležili 475 novih primerov smrti zaradi novega koronavirusa, kar je največ v enem dnevu od izbruha epidemije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Koronavirus v Italiji Koronavirus Svet Zadnja napoved: datum vrhunca v Italiji

Sicer so v teh državi potrdili 35.713 okužb z novim koronavirusom, zaradi koronavirusne bolezni je umrlo 2978 ljudi. V Italiji tako beležijo več kot polovico vseh smrti zaradi koronavirusa zunaj Kitajske.

V Italiji beležijo izredno visoko stopnjo smrtnosti zaradi koronavirusa, in sicer je ta 8,3-odstotna, poroča AFP.

Umirja se trend naraščanja novih okužb

V primerjavi s torkom se je število vseh okužb v sosednji državi povečalo za 13 odstotkov, kar je nekoliko počasnejša stopnja naraščanja okužb, ki se je od ponedeljka ustalilo. Prejšnji teden so v Italiji vsak dan zabeležili od 17- do 21-odstotno povečanje števila okužb.

Madrid letališče Iz prve roke Svet Slovenka na poti domov: Namenoma so kašljali

V Lombardiji, ki je še naprej najbolj prizadeta regija zaradi koronavirusa, so zabeležili 17.713 primerov okužb, umrlo je 1959 ljudi. V Laciju se je število primerov povečalo za skoraj 20 odstotkov na 724.

V italijanskih bolnišnicah je na intenzivni negi 2257 ljudi, doslej se je pozdravilo 4025 ljudi.

Povprečna starost okuženih in umrlih je 79,5 leta, so ugotovili v študiji.

Umrlo je 17 okuženih oseb mlajših od 50 let. Med njimi jih je bilo pet mlajših od 40 let. Ti so bili vsi moški in so imeli pred tem hudo bolezensko stanje.

V študiji so ugotovili še, da samo tri osebe niso imele druge bolezni ali zdravstvenih težav, kot so povišan krvni pritisk, sladkorna bolezen in srčno-žilne bolezni. 48,5 odstotka umrlih je imelo tri bolezni, 25,6 odstotka pa dve.

V povprečju od pojava prvih znakov bolezni do smrti mine osem dni. Najpogostejši simptomi so vročina (77 odstotkov primerov), težko dihanje (74 odstotkov) in kašelj (42 odstotkov), so po poročanju AFP še navedli na ISS.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • kvasetotidogajamona 06:54 19.marec 2020.

    ste igrali igro "Plague Inc Evolved" to je to, prvo okužiš ves svet pol mutiras virus da začne pobijati! vedo več bo % mrtvih

  • Avatar Arkvilla
    Arkvilla 00:08 19.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com