Slovenija
10979 ogledov

Zadnji podatki: 286 primerov, okužena zdravnica v Celju

Novi koronavirus Profimedia
Uradno je v Sloveniji 286 okuženih, a realno jih je gotovo precej več.

Število okuženih z novim koronavirusom narašča - po zadnjih uradnih podatkih, ki jih je NIJZ objavil okoli 14. ure, je v Sloveniji okuženih 286 oseb. Ker so omejili testiranje, je okuženih veliko več, po oceni ministra za zdravje Tomaža Gantarja je najmanj petkrat več. 

koronavirus Slovenija Nov ukrep: prepoved zbiranja več kot petih ljudi in kazni

O prvih primerih danes poročajo iz občin Brezovica, Ilirska Bistrica, okužena naj bi bila še ena zaposlena v domu za ostarele v Šmarjah pri Jelšah. 

koronavirus Zdravje Omejili število kupcev, ki so naenkrat v trgovini

Prvo okužbo z novim koronavirusom so po poročanju RTV SLO odkrili tudi v zaporu na Dobu. Okužil se je delavec zunanjega podjetja, ki deluje na območju zapora. 

Okužena zdravnica v ZD Celje

Časnik Delo poroča, da imajo prvi primer zdravstvenega delavca, pozitivnega na covid-19 tudi v ZD Celje. Neuradno naj bi šlo za zdravnico, zaradi česar so vse njene sodelavce samoizolirali, prostore pa razkužili in očistili.

koronavirus Pivka Slovenija Uro za tem, ko je izvedel, da je pozitiven, so vedeli po lokalih

Uradni podatki, znani do srede do 10. ure, kažejo, da je še vedno največ obolelih v starostni skupini od 30 do 49 let.

Po epidemioloških podatkih, ki so jih predstavili na strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je največ obolelih v osrednjeslovenski regiji, in sicer 103 osebe. Sledijo ji jugovzhodna Slovenija z 51 primeri, savinjska s 40 primeri, podravska z 28 primeri, gorenjska z 18 primeri, primorsko-notranjska z 11 primeri, koroška z 10, obalno-kraška z 8, pomurska s 7, goriška s 4 in posavska z 1 primerom. Med obolelimi je pet tujih državljanov. 

Koronavirus Slovenija Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah: Ni imela znakov, test pa pozitiven

Do 18. marca je bil vsaj en primer okužbe COVID-19 potrjen v 78 občinah, kar predstavlja 36 % vseh slovenskih občin. V 38 občinah sta bila potrjena več kot 2 primera okužbe. 

ukc maribor Koronavirus Slovenija Mlado Slovenko, ki je zbolela, so odpeljali z rešilcem

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Skipi 17:19 18.marec 2020.

    V celju še nimajo evidentiranih okuženih po NIJZ statistiki. A je bila zdravnica tudi na dopustu v Dolomitih?

  • jakec1575 15:03 18.marec 2020.

    Pametno bi se bilo vrniti na star model sedaj, ko je stevilo upadlo. vse okuzene pa dati v državne karantene. vojasnice, prazne studentske domove ali pac prazne prostore. samokarantena je sranje. ker ljudje okuzijo druzinske clane in ker to podaljsa ...prikaži več karanteno od zadnjega okuzenega. takole se lahko gremo do julija.

  • Avatar Lion007
    Lion007 14:40 18.marec 2020.

    Hvala bogu, da ni eksponatne rasti. Se pravi, v Sloveniji jih je okoli 3000.