Slovenija
34237 ogledov

Uro za tem, ko je izvedel, da je pozitiven, so vedeli po lokalih

koronavirus Saša Despot
Že uro za tem, ko je bil od pristojnih obveščen o pozitivnem izvidu testa na koronavirus, je njegova diagnoza prišla v javnost.

Za Primorske Novice je spregovoril eden prvih, ki so mu pri nas ugotovili okužbo z novim koronavirusom. Jernej Pavlin, direktor podjetja Oro Met, ne ve, kje se je okužil. Prejšnjo nedeljo se je vrnil iz Italije, prehlajen je bil že naslednji dan, tako da je možno, da se je okužil že prej. 

Ko je začel kazati znake prehlada, je poskrbel, da se ljudem ni približeval. Za Primorske novice je povedal, da se je zavedal tveganja, ki ga je predstavljajo potovanje po Italiji. Bil je deležen očitkov, da je okužil še mnoge druge ljudi, a za zdaj ni zbolel nihče od tistih, s katerimi se je srečeval. Zbolel ni niti nihče izmed njegove ožje družine, s katero je doma v izolaciji. 

Koronavirus v Italiji Slovenija Kdaj in koliko dni si kužen, če zboliš za covid-19

Neprijetno je bil presenečen, ko je dobro uro za tem, ko je dobil klic zdravnika, da je pozitiven, njegovo ime že prišlo v javnost. "Za izvid sem izvedel ob 21. uri. Ob 22. uri so to vedeli tudi že po lokalih v Pivki, naslednje jutro pa že vsi od Ilirske Bistrice do Postojne," je dejal. Ni si mislil, da se bo informacija tako hitro in na tak način razširila, še manj pa, da bodo stigmatizirani člani širše družine in sodelavci v podjetju. "O nas se je v javnosti govorilo, kot da imamo kugo. Nikomur ne želim, da se mu to zgodi. Saj nismo v srednjem veku. Imel sem to smolo, da sem se okužil in zbolel med prvimi," je razočarano povedal za časnik. 

kitajski virus - 2019-nCoV, Raziskava Zdravje Pomembno: Novi podatki o tem, koliko časa zdrži virus

Sam bolezen preboleva brez večjih težav. Vročine ni imel, vse skupaj deluje kot hujši prehlad. Z ožjo družino je v osami že en teden, bo pa tako ostalo še vsaj en teden ali celo dlje, je povedal. 

Čiščenje telefona Svet Smrtni greh, če svoj telefon v teh dneh čistite tako
 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
 • leydi 13:11 19.marec 2020.

  Pozdravljeni ponudba za posojilo med zasebnimi resnimi v 72 urah.Dajem resna in zanesljiva zasebna posojila v razponu od 2.000 € do 10.000.000 € s stopnjo 2%. Če vas to zanima, me kontaktirajte po mojem e-pošti: marialeydi06@gmail.com 

 • Avatar Zala
  Zala 18:44 18.marec 2020.

  Gospod Jernej, smo bili in smo Dolina Šentflorjanska ! Ampak, okužba je za vami, ko drugi v vaši okolici še trepetajo, kdaj bodo na vrsti. Prej ali slej. In ni rečeno, da jim bo šlo tako "dobro" kakor vam. Srečno !

 • leydi 17:50 18.marec 2020.

  HELLO: POSOJILO MED SREČNIMI ONLINE INDIVIDUALI V 72 urah Iščete posojilo za oživitev svojih dejavnosti bodisi za realizacijo projekta ali potrebujete denar iz drugih razlogov? Zaradi skrbi, tudi če se prijavljate v svoji državi in nimate dostopa do financiranja, se ...prikaži večse obrnite na to e-pošto: marialeydi06@gmail.com, če želite izvedeti pogoje za odobritev posojila in financiranja, brez težav in se posloviti od vaše finančne težave. Upoštevajte področja, na katerih vam lahko pomagamo pri izvajanju