Svet
2016 ogledov

Ukradli 50 tisoč zaščitnih mask

maska, koronavirus Profimedia
Tatvine v času krize zaradi koronavirusa dobivajo nove razsežnosti.

V nemškem Kölnu so nepridipravi in skladišča bolnišnic ukradli 50 tisoč zaščitnih mask. Policija je v imenu kriznega štaba mesta Köln bolnišnice in reševalne službe pozvala, naj preverijo svoje zaloge zaščitne opreme in jih pred tatovi dobro zaščitijo. 

"Tatvine so dobile novo razsežnost. Govorimo o stvareh, ki stanejo nekaj centov, a očitno se je zanje pojavil trg,“ je povedala tiskovna predstavnica tamkajšnjih bolnišnic in zatrdila, da imajo kljub tej kraji še dovolj velike zaloge.

"Zaščitite medicinsko osebje!“

Medicinsko osebje je po vsem svetu preobremenjeno. Tudi zato je pomembno, da jih redno testirajo in dobro zaščitijo. To Evropejcem na srce polaga tudi kitajski zdravnik, Wu Dong, ki upa, da smo se iz njihovih napak kaj naučili. V Wuahnu je zaradi nezadostne zaščitne opreme zbolelo ogromno zdravstvenih delavcev – 46 jih je celo umrlo. 

Na Kitajskem se situacija počasi umirja. Kitajci so v Italijo pred kratkim poslali pomoč – kar 30 ton medicinske opreme. "Situacijo je treba jemati resno. Spremenite svoje obnašanje in bodite odgovorni,“ še svari zdravnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice