Slovenija
27702 ogledov

Redarji morali razganjati ljudi

Kranj Zavod za turizem in kulturo Kranj
Policisti opozarjajo, naj se ljudje držijo navodil za zajezitev koronavirusa. Medobčinski redarji so med izvajanjem kontrole ugotovili, da se otroci in starejši še vedno zadržujejo na igriščih.

Gorenjski policisti prebivalce pozivajo, naj se držijo navodil pristojnih za zajezitev koronavirusa in naj upoštevajo dana priporočila ter ukrepe. Na terenu se je namreč izkazalo, da jih vsi še vedno ne upoštevajo.

Včeraj so zaznali več združevanja ljudi, gre za mlade in odrasle osebe, druženja na igriščih in zvečer po različnih krajih. "V enem primeru je skupina odraslih praznovala rojstni dan, kar je seveda življenjsko, ampak v sedanji situaciji neodgovorno, predvsem ko je toliko govora o omejevanju socialnih stikov. To so stvari, ki se lahko preložijo," poudarjajo.

Da ljudje še vedno ne upoštevajo navodil, opozarjajo tudi na Mestni občini Kranj. "Kljub navodilom, opozorilom in uvedenim preventivnim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa, se otroci in starejši še vedno zadržujejo na igriščih," pravijo o ugotovitvah medobčinskih redarjev. Po posredovanju oziroma pojasnilih redarjev so se otroci in starejši razšli. 

Kranjski župan Matjaž Rakovec poudarja, da je upoštevanje preventivnih ukrepov za naše zdravje in zdravje ljudi okoli nas ključnega pomena. "V mestni občini Kranj smo prejšnji konec tedna preventivno zaprli vsa ograjena otroška, športna in šolska igrišča, od včeraj dalje z medobčinskimi redarji in policijo kontroliramo javna mesta, kjer se v skupinah pogosteje združujejo ljudje. Cilj tega ukrepa je, da se ljudje ne bi zbirali in zadrževali v večjih skupinah, kar je učinkovita preventiva pred širjenjem okužbe," je pojsnil župan in občane znova pozval, naj se dosledno držijo vseh preventivnih ukrepov in navodil v boju proti koronavirusu.

zvonec Zdravje Kako naj se samoizolira, kdor živi v garsonjeri?

Po prepiru odšla od doma

Kranjski policisti so bili ponoči obveščeni o pogrešani mladoletni osebi, ki je po prepiru odšla od doma. Osebo so policisti izsledili in predali staršem. "Več bomo doma skupaj, več bo priložnosti za spore. Na vseh nas je, da s svojim obnašanjem dajemo čim boljši zgled. To ni lahka naloga, vendar v tem trenutku nujna in pomembna za vsakega izmed nas. Nekaj časa bomo morali doma malo bolj potrpeti in več časa preživeti eden z drugim," so zapisali na PU Kranj. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • marjeta698 14:33 19.marec 2020.

    G SULJANOVIČ VRATI ŠTO PRIJE

  • kvasetotidogajamona 14:14 18.marec 2020.

    jebite se vi vsi, js če hočem bom hodil kamor mi paše pa če tudi dobim covid-19 in crknem me boli kurac! svojo svobodno voljo bom pa obdržal ali pa umru svoboden!

  • maresem 13:29 18.marec 2020.

    A tem idiotom ne bi izpisali plačilnega naloga? Meni bi ga, če se ne bi privezal z varnostnim pasom za 100m vožnje in ob tem ogrožal izključno samo sebe.