Slovenija
36823 ogledov

Mlado Slovenko, ki je zbolela, so odpeljali z rešilcem

ukc maribor Nino Verdnik
Dihanje se ji je tako poslabšalo, da je morala v bolnišnico.

Dva dni nazaj smo pisali o Slovenki, ki je obolela za koronavirusom v prispevku Okužena Slovenka: Noč iz petka na soboto je bila peklenska. Prvi znaki bolezni so se ji pojavili v četrtek, včeraj je zapisala, da se ji je stanje tako poslabšalo, da je morala v bolnišnico.

Jelko Kacin Slovenija Kacin: V sredo odgovor, kako ostre ukrepe bo treba sprejeti

"Stanje z dihanjem se je tako poslabšalo, da sem o tem obvestila zdravnico. Takoj po koncu pogovora so me klicali iz urgence v Velenju in mi sporočili, da pome prihaja reševalna ekipa, ki me bo odpeljala v bolnišnico," je zapisala na blogu. "Prišli so iz ZD Celje in dobro zaščiteni gospodični, ki sta bili z mano res neverjetno prijazni, sta mi pomagali v reševalno vozilo. Ena izmed njiju mi je celo omenila, da me je videla po televiziji in tudi ona rekla, da je prav, da se ljudi opozarja na situacijo. Vsaj nekaj dobrega, ane?"

"Ko so zdravniki zapustili sobo si enostavno nisem mogla več pomagati in po licih so pritekle prve solze. Dobro vem, da je komu drugemu huje. In tudi jaz bi rada čimprej odstopila posteljo nekomu, ki jo bolj potrebuje. Zaenkrat mi pa ne preostane drugega, kot da čakam na nadaljna navodila, opravili pa bi naj tudi rentgen pluč, ki so pri meni najbolj zaskrbljujoča."

Obolela Slovenka

Odpeljali so jo v bolnišnico Maribor na infekcijski oddelek, kjer so jo takoj peljali v sobo v izolaciji. "V njej sta dve postelji, na eni je spala gospa, ki je tu 2. dan, pred sobo pa je predsoba, kjer se lahko zdravniki oblečejo v zaščitna oblačila," je zapisala. "Reševalki sta se tu poslovili in res sem jima iz srca hvaležna za prijaznost."

V sobi so ji izmerili pritisk, odvzeli kri, temperaturo je imela 37 stopinj Celzija. "Razložili so mi, da naj bi pacienti v nadaljevanju vitalne znake jemali sami, da poskrbimo, da so zdravniki čim manj izpostavljeni možnosti okužbe," je zapisala.

Koronavirus na Hrvaškem koronavirus Slovenija Okužena Slovenka: Noč iz petka na soboto je bila peklenska

Vsem tistim, ki še vedno skačete okoli po nepotrebnih opravkih, sporoča: "Ostanite doma!" "Vsi tisti, ki pa ste že doma, vam želim, da tam tudi ostanete, saj se vožnja z rešilnim vozilom sicer mogoče komu sliši razburljiva, ampak bolnišnica pa zagotovo ni zabavna," je še zapisala mlada Slovenka. "Sploh če je bilo rečeno, da bodo opravili samo pregled in te poslali domov, zdaj pa nimaš s sabo ničesar, razen knjige in polnilca za telefon, ki si ga vrgel v torbo zadnjo sekundo."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • ridoine 13:58 09.april 2021.

    DOBRODOŠLI: POSOJILO MED RESNIMI IN ISKRENIM POSAMEZNIKOM SPLETNO. Ponudba hitrega posojila med zasebnikom Hitro posojilo, da se vaše skrbi končate v manj kot 72 urah. Prepovedani ste v svoji banki in vsi vaši poskusi v drugih in drugih finančnih institucijah ...prikaži več doslej niso dali ničesar zaradi slabega kredita ali drugih, tako da ni več skrbi kontaktirajte me in v manj kot 72 urah po razumni stopnji 2% na leto in glede na čas odplačevanja, ki vam ustreza, vam dam posojilo, ki vam bo rešilo življenje

  • leydi 13:27 21.marec 2020.

    Pozdravljeni ponudba za posojilo med zasebnimi resnimi v 72 urah.Dajem resna in zanesljiva zasebna posojila v razponu od 2.000 € do 10.000.000 € s stopnjo 2%. Če vas to zanima, me kontaktirajte po mojem e-pošti: marialeydi06@gmail.com 

  • sonialaze 14:21 18.marec 2020.

    SPORAZUMI O POSOJILU IN FINANCIRANJU. Iščete posojilo za ponovni začetek dejavnosti, izvedbo projekta ali potrebujete denar iz drugih razlogov? Zaradi skrbi, tudi če se prijavite v svoji državi in ​​nimate dostopa do financiranja, se obrnite na to e-pošto: sonialaze08@gmail.com, da ...prikaži veča boste imeli več znanja o pogojih odobritve posojila in financiranja. Specializirani smo za vsa področja financiranja posojil med posamezniki. Nudimo posojila, ki so na voljo javnim in zasebnim podjetjem in podjetjem.