Svet
4770 ogledov

Neverjetno število okuženih zdravstvenih delavcev

Koronavirus v Italiji Epa
Zaradi posledic okužbe z novim koronavirusom je v 57. letu starosti umrl tudi sekretar italijanske federacije zdravnikov splošne medicine Marcello Natali, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Natali ni imel predhodno nobenih resnih zdravstvenih težav, po hospitalizaciji v Cremoni so ga premestili v Milano, kjer je bil na intenzivni negi zaradi hude pljučnice. Natali je delal kot družinski zdravnik na območju Codogna. 

Pred dnevi je denimo z okužbo z novim koronavirusom umrla 75-letna anesteziska Chiara Filipponi iz bolnišnice Portogruaro, ki je bila že predhodno hudo bolna. Kmali za njo je zaradi posledic koronavirusa umrl tudi 67-letni zdravnik Roberto Stella, ki je bil med drugim predsednik reda zdravnikov in zobzdravnikov v provinici Varese. Kot smo pisali, je zaradi novega virusa umrl tudi sicer zdrav 46-letni operator italjanske reševalne službe Diego Bianca ...

Koronavirus v Italiji Na robu zloma Zdravje Med številnimi umrlimi tudi 46-letni Diego

2.629 okuženih zdravstvenih delavcev

Medtem je fundacija Gimbe objavila študijo, po kateri je število okuženih zdravstvenih delavcev s koronavirusom po vsej Italiji zelo visoko, in sicer kar 8,3 odstotka vseh okuženih. Govori se torej o več kot 2.600 okuženih zdravstvenih delavcih.

"Število okuženih zdravstvenih delavcev je ogromno. 8,3 odstotka vseh primeov je dvakratnik številke s Kitajske," je tvitnil predsednik federacije Gimbe Nino Cartabellotta.

Po njegovih besedah so zdravstveni delavci po vsej Italiji brez potrebne ustrezne zaščitne opreme. "Do 11. marca te številke nismo poznali, zdaj nam številka o 2.629 okuženih zdravstvenih delavcih pove, da ti niso zadostno zaščiteni," opozarja.

Koronavirus v Italiji Koronavirus Svet Zadnja napoved: datum vrhunca v Italiji

V Italiji je v torek število vseh potrjenih okužb z novim koronavirusom naraslo na 31.506, kar je 12,6 odstotka več kot v ponedeljek. Pred tem so dnevno beležili tudi od 17- do 21-odstotno rast okužb. Število mrtvih zaradi covida-19 je naraslo na 2.503.
 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.