Zdravje > Aktualno
8038 ogledov

Med številnimi umrlimi tudi 46-letni Diego

Koronavirus v Italiji
1/6
Epa
Najhuje prizadeta italijanska dežela Lombardija je tik pred kolapsom, opozarja tamkajšnji predsednik Attilio Fontana.

V ganljivi prošnji po pomoči, ki jo je posredovala tudi televizija Rai, je bil skoraj na robu joka in priznal, da takšnih pritiskov ne bodo dolgo zdržali. Ne primajkuje jim le medicinskih pripomočkov in postelj, primanjkuje tudi osebja, tudi trenutno osebje je izžeto, delajo dan in noč v nemogočih razmerah, mnogi se pri delu okužijo.

Med okuženimi so številni tisti, ki že tedne bijejo bitko z virusom. V Italiji je odjeknila žalostna novica o smrti 46 letnega Diega Bianca, operatorja italijanske reševalne službe. Očeta, moža in vestnega delavca, ki je bil po poročanju sodelavcev: "Zdrav, brez predhodnih kroničnih boleznih, po starosti ni bil v kritični skupini, ves čas je nosil zaščitno masko, izgubili smo ga v enem dnevu in pol." Delal je v klicnem centru v oblegani bolnišnici Papa Giovanni v Bergamu.

Po poročanju Le Stampe je bil eden od 700 zdravstvenih delavcev, zdravnikov, medicinskih sester, reševalcev in operaterjev, ki so se v Lombardiji že okužili s Covid-19. Zato tamkajšnji sindikat zahteva odstop zaščitne opreme za namene javnega zdravstva tudi vse zasebne zdravstvene ordinacije.

Gre za drugega najmlajšega umrlega v Italiji zaradi okužbe s Covid-19. Najmlajši umrli v Italiji je bil doslej star 38 let, poroča Il Giornale.

Koronavirus v Italiji | Avtor: Epa Epa

Na dan 300.000 mask

V celotni Italiji je zadnje število žrtev že 1.809, kar 368 v enem dnevu, kar je največ doslej. Italija je naročila kar 3.800 novih respiratorjev, a se bojijo, da bodo prišli prepozno. V Lombardiji so tik pred zlomom, saj po poročanju italijanskih medijev nimajo več postelj za intenzivno terapijo, številke o obolelih pa so iz dneva v dan višje. Skupaj z umrlimi in ozdravljenimi je v italiji skupno 20.603 bolnikov s potrjeno okužbo, kar je za 2.853 več kot dan prej.

Najhuje je še naprej v Lombardiji, kjer je v zadnjem dnevu življenje zaradi novega koronavirusa izgubilo 252 oseb. Številka, ki je v regiji doslej še niso dosegli. Številka je celo višja od najvišje dnevne številke umrlih zaradi koronavirua na Kitajskem. Na virus je v Lombardiji pozitivnih 13.727 oseb, kar je 1.587 več kot dan prej. V bolnišničnem zdravljenju so v Lombardiji res le najnujnejši primeri, teh pa je že 4.898, kar je 602 več kot dan prej.

"V intenzivni terapiji intubiramo sedem novih ljudi na dan, delamo ves čas v eni izmeni že 14 dni," se je za Anso oglasil tudi anesteziolog Ivano Riva, ki dela v intenzivni terpiji bolnšnice Giovanni XXII v Bergamu: "Če se bo takšen trend nadaljeval, bo Bergamo zdržal le še minimalno časa."

"Minister Boccia je spomnil, da so v Lombardijo poslali 500.000 novih mask. Jaz se mu zahvaljujem, a mu hkrati sporočam, da jih samo v enem dnevu porabimo 300.000," pa je dejal deželni zdravstveni minister Giulio Gallera. "Smo na točki, ko kmalu ne bo več povratka," je povedal.

koronavirus, italija Žalostne pripovedi Svet Žalostne pripovedi zdravnikov: "Jokajo in moledujejo, da bi se lahko poslovili od otrok“

Respiratorji nujni za novo bolnišnico

Predsednik dežele Attilio Fontana je danes za poročila na Rete 4 dejal, da še vedno načrtujejo usposobiti bolnišnico v sejemskih prostorih, ki bi zagotovila okoli 500 novih postelj v intenzivni terapiji za bolnike s Covid-19. Za postavitev vse opreme bi po njegovih besedah potrebovali le šest dni, primajkuje pa zdravstvenih pripomočkov, predvsem respiratorjev.

Dela za odprtje te bolnišnice še niso stekla, saj iz Rima po njegovih besedah ni prišla še nobena pomoč. Civilna zaščita jim je javila, da potrebujejo za zagotovitev zadostne opreme vsaj dva tedna, potrebovali pa bi še okoli 400 zdravnikov in okoli 800 medicinskih sester. Tretnutno za začetek čakajo predvsem na respiratorje, ki bodo lahko rešili mnoga življenja.

Slovenija 17.05.2012 mladostniki, mladi, dijaki, studenti, mladina, fantje na sp Koronavirus Zdravje Tudi pri mlajših lahko pride do odziva, ki se lahko slabo konča

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Tarrisenta
    Tarrisenta 00:06 17.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com