Svet
18881 ogledov

Žalostne pripovedi zdravnikov: "Jokajo in moledujejo, da bi se lahko poslovili od otrok“

koronavirus, italija Profimedia
Italijanska zdravnica prosi za računalniške tablice.

Italija je včeraj zabeležila nov žalostni rekord. Zaradi koronavirusa je v enem dnevu umrlo 368 ljudi, več kot 24700 ljudi je okuženih. Skupno število mrtvih je naraslo na 1809.

Italijansko zdravstveno osebje je preobremenjeno in na koncu svojih moči, tudi zato, ker so priča neverjetno žalostnim zgodbam. Smrt, ki jo povzroči koronavirus, ni hitra in pacienti so pri polni zavesti. Tragično je tudi dejstvo, da so bolniki v svojih zadnjih urah sami, brez podpore družine. Na ta vidik pandemije je opozorila italijanska zdravnica dr. Francesca Cortellaro. "Jokajo in moledujejo, da bi se lahko poslovili od otrok in vnukov,“ je povedala za Il Giornale in dodala: "Ob njih ni sorodnikov in ko se približuje njihov konec, to intuitivno začutijo. Pri zavesti so. Občutek je podoben utopitvi in tega procesa se zavedajo.“

Zdravnica je navedla tudi primer babice, ki se je želela posloviti od svoje vnukinje. "Izvlekla sem telefon in se preko video klica povezala z vnukinjo. Poslovili sta se in malo pozneje je za vedno odšla.“ Ker je sodobna tehnika edini način, s katerim lahko umirajočim olajšajo zadnje trenutke, je omenjena zdravnica prosila za računalniške tablice. "Imam že cel seznam video klicev. Upam, da nam bodo dali računalniške tablice. Da bolnike pred smrtjo obvarujemo samote, bi zadostovale že tri ali štiri tablice,“ pravi Cortellaro.

Cela Italija je v karanteni. Iz Vatikana so že sporočili, da letos odpade tradicionalna velikonočna prireditev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.