Svet
22409 ogledov

Slovenka na poti domov: Namenoma so kašljali

Madrid letališče Žurnal24
Na enem od večjih evropskih letališč naletela na brezbrižne potnike.

Slovenka, ki se po daljšem bivanju v tujini vrača domov, je na letališču v Madridu naletela na neverjetno situacijo. "Po pristanku se ob izkrcanju potniki niso držali navodila o ohranjanju primerne razdalje, vse dokler ni prišel uslužbenec letališča in ostro začel delati red," je povedala. 

Uslužbenčeva navodila so upoštevali vsi, po robu se mu je postavila le skupina pijanih Angležev. "Začeli so pametovati, češ kakšen smisel pa ima meter razdalje, saj smo na letalu sedeli skupaj in da gre za zaroto. Sledilo je kup pregovarjanja," je opisala situacijo. A se ni končalo pri tem. "Namenoma so začeli kašljati in se delati norca," je še povedala o neodgovornem vedenju skupine. 

 

Sicer pa je na letališču bilo občutno manj ljudi kot običajno. Ljudje nosijo maske, veliko pozornosti namenjajo higieni rok. "Upam, da ne poberem česa," je še dejala med čakanjem na let proti Nemčiji. 

Ker na lokaciji, kjer je bila, ni bilo dobrih internetnih povezav, je bilo nabiranje informacij o tem, katero pot ubrati domov izziv. Za pomoč se je obrnila tudi na ministrstvo za zunanje zadeve in na slovenska veleposlaništva v Madridu, Berlinu in na Dunaju. Kot je povedala, so ji zelo hitro odgovorili in pomagali s ključnimi informacijami. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • supreme 17:41 18.marec 2020.

    A bojo tole potnico popisal ko pride domov glede na to kaksna pizdarij se dogaja v Spaniji